Thursday, April 30, 2015

Ευρωπαϊκοί Παράγοντες που θα πρέπει να θα προσέξουν οι επενδυτές στις 30/04....


Μετά από δύο ημέρες πτώσης στις Ευρωπαϊκές χρηματαγορές , με τον DAX30 να καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση του από τον Οκτώβριο του 2008.... οι Traders αναμένουν για σήμερα ανοδικό ξεκίνημα στις Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ...... αν και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα πολλά εταιρικά νέα για σήμερα, καθώς και  την απόφαση της FED για την διακράτηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, καθώς όπως ανέφεραν μετά τα ασθενή οικονομικά στοιχεία για την Αμερικανική οικονομία, αναμένουν χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

(Reuters) - Οικονομικές spreadbetters αναμένεται Βρετανίας FTSE 100 να ανοίξει 20 μονάδες υψηλότερα, ή 0,3 τοις εκατό, της Γερμανίας DAX να ανοίξει 34 - 37 μονάδες υψηλότερα, ή όσο το 0,3 τοις εκατό, και CAC 40 της Γαλλίας να ανοίξει 1 σημείο υψηλότερη.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

BNP PARIBAS

Η γαλλική τράπεζα δημοσίευσε καλύτερα από το αναμενόμενο 17,5 τοις εκατό αύξηση κατά το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη, καθώς είδε μια πολυαναμενόμενη ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ ζήτηση δανείων.
Η τράπεζα αξιοποιηθεί ο επικεφαλής των προσωπικών χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων της σε αντικατασταθούν οι απερχόμενοι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Φρανσουά Villeroy de Galhau υπεύθυνος για τις κύριες αγορές της γαλλικής τράπεζας της επιχείρησης.

Air France-KLM

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε στενότερο απώλεια πρώτο τρίμηνο, αλλά δεν δίνουν μια προοπτική για το σύνολο του έτους τα κέρδη, λέγοντας μόνο ότι η πίεση στις τιμές των εισιτηρίων και τις αρνητικές επιπτώσεις νόμισμα θα αντισταθμίσουν ουσιαστικά όλα τα οφέλη από τη μείωση των τιμών των καυσίμων.

TF1

Ο γαλλικός τηλεοπτικός δημοσιεύτηκε πρώτο τρίμηνο τα έσοδα της διαφήμισης μέχρι 2,5 τοις εκατό σε € 363.100.000, ακόμη και ως κύρια κανάλια του συνέχισε να χάνει τηλεθεατές σε νέους ανταγωνιστές.

VINCI, BOUYGUES

Οι δύο γαλλικές κατασκευαστικές ομάδες κέρδισε μια σύμβαση για την κατασκευή του μετρό στο Κάιρο της Αιγύπτου, που εκτιμάται ότι είναι αξίας € 264.000.000.

STATOIL

Η νορβηγική εταιρεία ενέργειας ανακοίνωσε το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη του αναπροσαρμοσμένου λειτουργικού πάνω από τις προβλέψεις και διατήρησε τριμηνιαίο μέρισμά της, αλλά έκανε μια μεγάλη καθαρή ζημία για απομειώσεις σε επιχείρηση των ΗΠΑ σχιστόλιθου.

NOKIA

Φινλανδική Nokia δημοσιεύτηκε τριμηνιαία κέρδη σαφώς κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς κατά κύριο εξοπλισμό του δικτύου τηλεπικοινωνιών των επιχειρήσεων της, επικαλούμενη τις μειωμένες πωλήσεις λογισμικού, υψηλότερο κόστος και δύσκολες συνθήκες στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

DNB

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Νορβηγίας ανέφεραν κέρδη πρώτου τριμήνου ακριβώς μπροστά από τις προσδοκίες και να συντηρούνται προοπτικές αύξησης των χορηγήσεων της, παρά τη σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

SCA

Η σουηδική εταιρεία κατασκευής ειδών υγιεινής εμφάνισε αύξηση του πυρήνα κέρδη πρώτου τριμήνου που να ταιριάζουν με τις προσδοκίες, καθώς οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των πωλήσεων συνέβαλαν στην αντιστάθμιση του υψηλότερου κόστους για την παραγωγή χαρτοπολτού, λόγω της ισχυροποίησης του δολαρίου.

Danske Bank

Μεγαλύτερης τράπεζας της Δανίας αναμένεται να υποβάλει έκθεση αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 0600 σε GMT. Αναμένεται μια θέση 40 τοις εκατό αύξηση σε προ φόρων κέρδη σε 5.100.000.000 δανική κορώνες ($ 755,700,000) βοήθησε τα υψηλότερα εισοδήματα καθαρά έσοδα από αμοιβές και κάτω απομειώσεις δανείων.

HOLCIM

Η ελβετική εταιρεία τσιμέντου, η οποία έχει συμφωνήσει να συγχωνευθεί με τον Γάλλο αντίπαλό Lafarge, σε τριμηνιαία βάση, τα καθαρά κέρδη της σχεδόν τετραπλασιάστηκε για την πώληση του μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της στο Siam City Τσιμέντο, φτάνοντας στο κατώτερο άκρο των προσδοκιών.
Η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος Holcim του Eurocement δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι υποστηρίζει τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση με τη Lafarge.

Swiss Re

Η Swiss Re δημοσίευσε ένα 17 τοις εκατό αύξηση στα καθαρά κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο, με τη βοήθεια της κερδοφορίας σε όλες τις μονάδες και τα ισχυρά επενδυτικά αποτελέσματα, και ότι οι τιμές αντασφάλισης συνολικά παρέμεινε ελκυστικό.

Royal Bank of Scotland

Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε την περαιτέρω πώληση της Βορείου Αμερικής χαρτοφυλακίου χορηγήσεων σε Mizuho.

Η BASF

Τα λειτουργικά κέρδη κατά το μεγαλύτερο στον κόσμο χημικό επιχείρησης από πωλήσεις γλίστρησε 2 τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο, ελαφρώς καλύτερα από ό, τι αναμενόταν, όπως ισχυρή πετροχημικών και ειδικών χημικών επιχειρήσεων αντισταθμίζεται η επίδραση του χρήματος που προορίζεται για μπόνους στο προσωπικό.

Fresenius SE

Η ομάδα της υγειονομικής περίθαλψης σηκώνει το σύνολο του έτους τα κέρδη της πρόβλεψης όσο οι αντίπαλοί της στις ΗΠΑ γενόσημων έγχυσης αγορά ναρκωτικών καταπιάστηκε με ελλείψεις εφοδιασμού περισσότερο από το αναμενόμενο.

LINDE

Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο των βιομηχανικών αερίων από τις πωλήσεις, ανέφεραν 9 τοις εκατό αύξηση κατά το πρώτο τρίμηνο τα οργανικά κέρδη και τα έσοδα, την Πέμπτη, η οποία ενισχύθηκε από την επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

AIRBUS

Airbus Group επιβεβαίωσε την καθοδήγηση του κέρδους το σύνολο του έτους, την Πέμπτη και είπε βασικά προγράμματα εμπορικών αεριωθούμενων της ήταν σε καλό δρόμο, όπως δημοσιεύτηκε χαμηλότερα το πρώτο τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη περίπου σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.

HOCHTIEF

Γερμανική κατασκευαστική ομάδα Hochtief σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν 44 τοις εκατό σε € 60.000.000 ($ 67.000.000), νικώντας αναλυτής συναίνεση μέσο όρο των € 41.000.000 που παρέχονται από την εταιρεία.

WACKER CHEMIE

Γερμανικά ειδικών χημικών maker Wacker Chemie την Πέμπτη ανέβασε τις προβλέψεις πωλήσεων για το τρέχον έτος, επικαλούμενη ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της, καθώς και τις θετικές επιδράσεις νόμισμα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά περίπου 10 τοις εκατό το 2015, αφού προηγουμένως αναμένει υψηλό μονοψήφιο ποσοστό αύξησης.

CaixaBank, η REPSOL

Ισπανία Caixabank να προτείνει CEO Gonzalo Gortazar ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην Repsol, την Πέμπτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο Caixabank.

SANTANDER

Η τράπεζα ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι το 83 τοις εκατό των μετόχων της, είχε δεχθεί μετοχών ως μέρισμα εις είδος, και ως εκ τούτου οι μετοχές της θα επεκταθεί από 256.000.000 νέες μετοχές, ή 1,82 τοις εκατό του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου.

ENI

Λιβύης διαδηλωτές έχουν κλείσει ένα πεδίο ανατολική φυσικού αερίου και απειλεί να κλείσει το δυτικό Wafa τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η οποία θα σταματήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ιταλία, ένας εκπρόσωπος για την εταιρεία κρατική πετρελαϊκή NOC δήλωσε την Τετάρτη.

GENERALI

Francesco Gaetano Caltagirone, ο οποίος κατέχει το 2,23 τοις εκατό του ασφαλιστή, δήλωσε την Τετάρτη ότι ήταν υπέρ της θέσπισης ενός καθεστώτος μερίδιο πίστης στην ιταλική εταιρία.

πηγή http://www.reuters.com/