Thursday, April 30, 2015

H αύξηση της αβεβαιότητας οδήγησε την Moody's να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας σε «Caa2» .....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Reuters) - Ο οργανισμός Moody την Πέμπτη μείωσε την αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας στην Ελλάδα βαθύτερα στο junk έδαφος λόγω της αβεβαιότητας για το αν η χρεωμένη χώρα θα είναι σε θέση να καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της στο χρόνο για να ανταποκριθεί επερχόμενη αποπληρωμή του χρέους.
                                      

Moody είπε ότι υποβάθμισε την αξιολόγηση κρατικών ομολόγων στην Ελλάδα να «Caa2» από «Caa1» και αποδίδεται μια «αρνητική» προοπτική, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ισορροπία των οικονομικών, χρηματοοικονομικών και πολιτικών κινδύνων στη χώρα είναι «λοξή προς την αρνητική πλευρά."

Fitch, Standard & Poors και Moody είχαν  αύξησει τη βαθμολογία στην Ελλάδα το περασμένο έτος, καθώς η οικονομία έδειξε δειλά σημάδια να πάρει και πάλι στα πόδια της μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

Αλλά η αντιπαράθεση της νέας αριστερής κυβέρνησης με τους εταίρους της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ξεκλειδώσετε τα υπολειπόμενα κονδύλια διάσωσης έχουν θόλωναν το Outlook, Moody είπε.

«Η ελληνική κυβέρνηση και οι επίσημοι πιστωτές της παραμένουν πολύ μακριά για τους βασικούς στόχους, με άμεση προοπτική να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης," Moody είπε.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν μια συμφωνία για να αποτραπεί μια ελληνική χρεοκοπία, και η διαδικασία έχει πάρει μια νέα αίσθηση του επείγοντος, ο οργανισμός ανέφερε ότι η τελική έκβαση θα καθοδηγείται κυρίως από πολιτικές αποφάσεις.
«Το αποτέλεσμα των αποφάσεων αυτών είναι ιδιαίτερα αβέβαιο και οι δυνατότητες για ένα ατύχημα με την πολιτική που προκύπτει στην Ελλάδα αθετήσει τις εμπορεύσιμα χρεόγραφα της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατέχει η ΕΚΤ, έχει αυξηθεί», είπε.

Μια «Caa2» διαβάθμισης των κρατικών ομολόγων συνδέεται ιστορικά με περίπου μία στις τέσσερις πιθανότητα αθέτησης πάνω από δύο χρόνια ορίζοντα.
Moody είπε οικονομία στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που εμποδίζουν την ικανότητα της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού και του χρέους αποπληρωμή του από το σχέδιο διάσωσης της ΕΕ / ΔΝΤ εξετράπη από την πορεία του προηγούμενου έτους.
Αυτό δήλωσε ότι η Αθήνα θα πρέπει να στηρίξουν πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού για πολλά χρόνια να σημειωθεί πρόοδος στην μείωση της επιβάρυνσης του χρέους της.
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί υψηλότερη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη και ισχυρή πολιτική βούληση. Τα πρόσφατα γεγονότα κάνουν τόσο αμφίβολη, αυξάνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά της να διατηρήσει οικονομική στήριξη από τους επίσημους πιστωτές κατά τα επόμενα χρόνια," Moody είπε.

S & P υποβάθμισε την αξιολόγηση της για την Ελλάδα να «CCC +» από «Β-», στις 15 Απριλίου, επικαλούμενη την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών λόγω της παρατεταμένης διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας και τους δανειστές της.

πηγή http://www.reuters.com/