Wednesday, April 29, 2015

Ο Dijsselbloem αναφέρει σε συνέντευξη του ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης ...

Αγορές | Τετ 29 Απρ 2015 06:30 πμ EDT

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ | ΜΕ TOBY ΣΤΕΡΛΊΝΑ ΚΑΙ THOMAS ESCRITT

Reuters) - Ο επικεφαλής του Eurogroup, δήλωσε την Τρίτη ότι μια πρόσφατη shakeup της διαπραγματευτικής ομάδας του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «δεν θα να επιλύσει το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, και η Αθήνα θα χρειαστεί νέα δάνεια για να παραμείνουν στη ζωή.


"Χωρίς περαιτέρω δάνεια, η Ελλάδα δεν θα το κάνει, αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε ο Jeroen Dijsselbloem, ο Ολλανδός ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας των υπουργών Οικονομικών των χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ.

Dijsselbloem δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη μπορεί να είναι κάποια βοήθεια ότι οι Έλληνες έχουν ορίσει ενιαίο πρόσωπο επαφής για διαπραγματεύσεις, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προφανώς στο περιθώριο.

Αλλά είπε ότι υπήρξε μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις κατά τους τελευταίους δύο μήνες, και σηματοδότησε ότι δεν νομίζει πως ένας Έλληνας δημοψήφισμα για μια συμφωνία με τους πιστωτές θα ήταν μια καλή ιδέα. Τσίπρας έχει πει ότι μπορεί να υποβάλει μια ενδεχόμενη συμφωνία για τον ελληνικό λαό για έγκριση αν οι όροι της είναι αντίθετες προς την πλατφόρμα έκανε εκστρατεία για.

«Θα κοστίσει χρήματα, θα δημιουργούσε μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα, και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο", δήλωσε ο Dijsselbloem. "Και δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν το χρόνο για αυτό."

Ο Ολλανδός είπε ότι δεν πρέπει να έχουν έρθει ως έκπληξη για την κυβέρνηση στην Ελλάδα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει χαλαρά όρια για το πόσο το ελληνικό δημόσιο χρέος των τραπεζών της μπορούν να χρησιμοποιούν ως εγγύηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση τζογάρει ότι αν διαπραγματεύθηκε μαζί μας, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα παράθυρα το ταμείο του, χαλαρώσει τους κανόνες του", δήλωσε ο Dijsselbloem.

Αλλά "δεν θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα παράθυρα της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία με το Eurogroup," είπε RTL Nieuws. «Αυτό έγινε σαφές σε αυτούς ξανά και ξανά."

πηγή http://www.reuters.com/