Saturday, May 30, 2015

Η Ελληνική αβεβαιότητα...... βαρίδι για τις Ευρωπαϊκές Μετοχές..... και το Ευρώ......

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Ευρωπαϊκές Μετοχές Πτώση για την Ελλάδα

29η του Μάη 2015, 1:28:00 PM EDT

 Report Nasdaq

Ο Stoxx Europe 600 έκλεισε τη συνεδρίαση 1,7% χαμηλότερα, με εμβάθυνση στις απώλειες της προηγούμενης ημέρας. 
Τα Μεικτά μηνύματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα με τους διεθνείς πιστωτές της θορύβησε τις αγορές αυτή την εβδομάδα.
"Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις βελτίωσης ή η επικείμενη συμφωνία, και αυτό είναι που πραγματικά κρατάει τους  επενδυτές στις μύτες των ποδιών τους," είπε ο Philip Lawlor, ένας συνεργάτης στο Smith &  Williamson Investment.«Κανείς δεν θέλει να λαμβάνει κάθε περιττούς κινδύνους μπροστά από το Σαββατοκύριακο."

                                   


Από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την Παρασκευή έδειξαν ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες ήταν  στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 10 χρόνια, τον Απρίλιο.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προστίθεται στο πανικούς στα σχόλια σε μια γερμανική συνέντευξη σε εφημερίδα που δεν θα αποκλείει μια ελληνική έξοδο από το ευρώ. Διεθνείς δανειστές την Παρασκευή επέμεινε ότι δεν εξετάζουν , το ενδεχόμενο να σπρώξουν  την Ελλάδα έξω από το νόμισμα.



«Είχαμε μια πολύ διαφορετική εικόνα  πληροφοριών σχετικά με την ελληνική κατάσταση αυτή την εβδομάδα, αλλά για να ακούσω αυτό από το ΔΝΤ είναι σημαντική. Είναι μια υπενθύμιση ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας κίνδυνος που κρέμεται πάνω από τις ευρωπαϊκές μετοχές», δήλωσε ο Φρανσουά Savary, ο οποίος επιβλέπει περίπου $ 10 δισεκατομμύρια των περιουσιακών στοιχείων ως υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της ελβετικής τράπεζας Reyl.

Frederik Ducrozet, οικονομολόγος της Credit Agricole, είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία, αλλά ότι οι κίνδυνοι για αυτό το σενάριο αυξάνεται.

Ο κ Lawlor είπε ότι ένα άλλο σημαντικό έναυσμα για ρευστοποιήσεις χρηματιστηρίου την Παρασκευή ήταν τα στοιχεία από τις ΗΠΑ
«Η Ελλάδα έχει τη προσοχή όλη την εβδομάδα, αλλά αυτά τα δεδομένα είναι ίσως χειρότερα από ό, τι περίμεναν οι περισσότεροι έτσι είναι σίγουρα ένας λόγος ότι  το τέλος της εβδομάδας τράβηξε κάτω στις ευρωπαϊκές αγορές", δήλωσε ο κ Lawlor.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ αναρριχήθηκε 0,1% έναντι του δολαρίου στο $ 1,098. Οι αναλυτές είπαν, ωστόσο, ότι τα μεγάλα κέρδη είναι απίθανο καθώς  η ελληνική αβεβαιότητα πλανάται.

"[Το ευρώ] εξακολουθεί να περιμένει για τους τίτλους από την Ελλάδα? Δεν υπάρχει ακόμα καμία συμφωνία και τους διεθνείς πιστωτές φαίνεται να δείχνουν ότι δεν είναι επικείμενη, είτε", δήλωσε ο αναλυτής συναλλάγματος της Citigroup.


πηγή http://www.nasdaq.com/