Thursday, May 28, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών.......σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένεται .....

Σχόλιο Αγοράς....

Μία ημέρα χωρίς ιδιαίτερο αντικείμενο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή..... καθώς τόσο στις Αμερικανικές αγορές χθες βράδυ, όσο και στις Ασιατικές σήμερα το πρωί, δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αναφορά σε γεγονός η οποία και να σηματοδοτήσει κίνηση...
Στις Ευρωπαϊκές αγορές, οι ανοδικές κινήσεις που σημειώθηκαν..... περισσότερο ως αφορμή θα μπορούσε να εκληφθεί η αναφορά ότι επίκειται συμφωνία στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές..... παρά ως γεγονός, που να δικαιολογεί μια γενικότερη χρηματιστηριακή εφορία. Χαρακτηριστική, δε ήταν και η κίνηση του Ευρώ το οποίο με την διάδοση των δηλώσεων  περί προσέγγιση συμφωνίας...ανέκαμψε  ανοδικά .....αλλά επανήλθε σε μηδενικά επίπεδα..... χαρακτηριστικό της αναμονής και της δίψας για θετική είδηση.
Στην εγχώρια αγορά την παράσταση χθες έκλεψαν οι Τράπεζες το ίδιο αναμένεται και σήμερα, τόσο από τα θετικά μηνύματα χθες το βρα΄δυ από την wall street ..... αλλά κυρίως από το γεγονός .....ότι η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΘΡΕΦΕΙ την αγορά...


Reuters

ΛΟΝΔΙΝΟ, Μάιος 28  Oι Ευρωπαϊκές μετοχές αναμένονται  χαμηλότερο στην η ανοιχτή την Πέμπτη, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Euro Stoxx 50, DAX της Γερμανίας , Της Γαλλίας CAC και της Βρετανίας FTSE δείκτες μετοχών να κινούνται προς τα κάτω μεταξύ 0,1% και 0,4 % σε 0604 GMT. 

CAC 40

Δυναμική ανοδική κίνηση χθες επανακάμποντας πάνω από την στήριξη του στις 5,150μ.....στο άνω χείλος των Bollinger;s B ...ενώπιος με την μεσοπρόθεσμη αντίσταση στις 5,251,23μ...


ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ 

Airbus Group Airbus Ομάδα αντιμετώπισε  ένα δύσκολο διοικητικό συμβούλιο  και κάλεσε των Διευθύνων σύμβουλο της να παραμείνει μέχρι το 2019, στην ηγεσία της εταιρείας  Η μεγαλύτερη αεροδιαστημική εταιρεία ενοποιείται μια πρόσφατη ώθηση για την απόσχιση της  πολιτικής αεροπολοοίας. 

ROCHE Η Roche και η Galenica δήλωσαν ότι έχουν φτάσει σε αποκλειστική Συμφωνία άδειας για την πώληση του φαρμακοβιομηχανία της Βασιλείας με βάση το Mircera, μια θεραπεία για συμπτωματικής αναιμίας που σχετίζεται με χρόνια νεφρική νόσο, 
 GLENCORE Επενδυτική εταιρεία First Reserve πωλεί το υπόλοιπο μέρος της συμμετοχής της στην μεταλλευτική εταιρεία Glencore, και έχει τιμές μετοχών στην επιταχυνόμενη bookbuild σε 286,75 πένες ανά μετοχή, ένα Βιβλίου προσφορών για τη συμφωνία, δήλωσε την Τετάρτη.

Οικονομικών αρχηγοί της Ομάδας των Επτά οικονομικών δυνάμεων θα συζητήσει την ιδέα ενός κώδικα δεοντολογίας για τους τραπεζίτες, την Πέμπτη, χωρίς να δεσμευτούν σε οποιεσδήποτε αποφάσεις, μια γερμανική πηγή αντιπροσωπεία είπε. 
COMMERZBANK σκοπεύει να μειώσει το δανειστικό χαρτοφυλάκιο τουλάχιστον κατά το ήμισυ από περισσότερα από 400 προϊόντα της σε του μονάδα private banking, ανώτερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου είπε Boersen-Zeitung.

 LUFTHANSA Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η κοινή ομάδα της κυβέρνησης και της βιομηχανίας θα επανεξετάσει τον τρόπο ο οργανισμός παρακολουθεί την ψυχική υγεία των εμπορικών πιλότους και θα υποβάλει συστάσεις εντός έξι μήνα.

 TELECOM ITALIA, η Telecom Italia MEDIA Telecom Italia Media, η οποία ενσωματώνεται στο Telecom Italia, είπε την Τετάρτη το opt-out τιμή εξόδου για τους μετόχους που επιθυμούν να αποχωρήσουν από η συγχώνευση θα είναι € 1,055 για κάθε συνήθη μετοχή και € 0,6032 για Το μερίδιο κάθε αποταμιεύσεις. 

EDF Η γαλλική επιχείρηση κοινής ωφέλειας είναι το άνοιγμα στον κόσμο των νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων με 90.000.000 ευρώ ταμείο που έχει ήδη προβληθεί 1.000 έργα και επένδυσε σε πολλές νέες καινοτομίες μεταξύ των οποίων και ότι οι μπαταρίες του θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν αυτές  που πωλούνται από τον Tesla.

πηγή στοιχείων http://www.reuters.com/