Monday, June 1, 2015

Ασιατικές αγορές : Κλείσιμο μεγαλύτερων χρηματαγορών

Θετικά ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι Κινεζικές χρηματαγορές ύστερα από τις ανακοινώσεις  για τον  Δείκτης Υπευθύνων Προμηθευτών που αυξήθηκε ελαφρά το Μάιο. Ο δείκτης Hang Seng ΕΒΖ, + 1,06% αυξήθηκε 0,5%, μετά από τρεις ημέρες καταγραφής ζημιών , ενώ στην ηπειρωτική-Κίνας ο δείκτης  Hang Seng China EnterprisesHSCEI, + 1,61% ώθησε χαμηλότερα κατά λιγότερο από 0,1%. , Ο δείκτης  Shanghai Composite Index SHCOMP, + 3,96% ανέβηκε επίσης μετά από δύο διαδοχικές ημέρες απωλειών,καταγράφοντας σημαντικά κέρδη.


Ο Nikkei Stock Average ΝΙΚ, + 0,04% κινήθηκε σταθεροποιητικά , μετά από 11 ημέρες συνεχόμενες ημέρες κερδών, και η  αγορά της Αυστραλίας XJO, -0.69% έκλεισε με πτώση ύστερα από τις ανακοινώσεις για μείωση στον  αριθμός των αδειών για τις  οικοδομές  που εκδόθηκαν  τον Απρίλιο σε σχέση με  το Μάρτιο.

Εγκρίσεις για την κατασκευή ή την ανακαίνιση κατοικιών και διαμερισμάτων μειώθηκαν κατά 4,4%, ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία . Τον Μάρτιο, οι εγκρίσεις αυξήθηκε από το αναθεωρημένο 2,9% από τον Φεβρουάριο.Πτώση και στην μεταποιητική δραστηριότητα της Ταϊβάν ,επιδεινώθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα  ως παραγωγή τον Μάιο.Οι νέες παραγγελίες και νέες εξαγωγικές επιχειρήσεις όλων μειώθηκε, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της HSBC 
Ο δείκτης ήταν στο 49,3 το Μάιο, οριακά από 49,2 τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας τη δεύτερη διαδοχική μηνιαία επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών.

πηγή στοιχείων http://www.marketwatch.com/