Monday, June 29, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών....ισχυρή πτώση αναμένεται....πολύ πιθανόν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι να διαρκέσουν για πολλούς μήνες....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

(Reuters) -

Τα  Ευρωπαϊκά αποθέματα αναμένεται να κατρακυλήσουν  στο άνοιγμα  τη Δευτέρα, μετά που η Ελλάδα έκλεισε τις τράπεζες της και επέβαλε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να ελέγξει τις αυξανόμενες εντάσεις στις ακρωτηριασμένο  χρηματοπιστωτικό της συστήματος , φέρνοντας την προοπτική πιο κοντά να αναγκαστεί να βγει από το ευρώ.


Οι Οικονομικοί  spreadbetters αναμένεται της Βρετανίας ο  FTSE 100 να ανοίξει κάτω από 178 έως 200 μονάδες, ή 2,6 έως 3 τοις εκατό χαμηλότερο. Της Γερμανίας ο  DAX θεωρήθηκε στο άνοιγμα κάτω από 408 έως 442 μονάδες, ή 3.6 έως 3.9 τοις εκατό χαμηλότερα, ενώ ο CAC 40 της Γαλλίας φάνηκε στο άνοιγμα προς τα κάτω από 169-184 μονάδες ή 3.3 έως 3.6 τοις εκατό χαμηλότερο.

Μετά που οι  συνομιλίες διάσωσης μεταξύ της  αριστερής  κυβέρνησης  και τους ξένους δανειστές χάλασε το Σαββατοκύριακο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πάγωσε τη χρηματοδότηση ζωτικής σημασίας για τη στήριξη των τραπεζών στην Ελλάδα, αφήνοντας την Αθήνα με μικρή επιλογή από το να κλείσει το σύστημα για να κρατήσει τις τράπεζες από την κατάρρευση.

Οι Ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και το χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε όλη την εβδομάδα, και θα υπάρξει ένα ημερήσιο όριο € 60 για αναλήψεις μετρητών από αυτόματες ταμειακές μηχανές, η οποία θα ανοίξει πάλι την Τρίτη.

Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι είναι πιθανό να διαρκέσουν  για πολλούς μήνες τουλάχιστον, ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει επίσης αθέτησης πληρωμής  των € 1.600 εκατομμύρια (1.800.000.000 δολάρια) των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), που είναι προγραμματισμένο για αποπληρωμή την Τρίτη.

«Ενώ η βασική μας υπόθεση παραμένει ότι η Ελλάδα θα διατηρηθεί το ευρώ (αν και πιθανότατα με παρατεταμένο διάλειμμα, όπου η σχέση Ελλάδα με την υπόλοιπη ζώνη του ευρώ είναι παράτυπη), ο κίνδυνος ενός « Grexit »αυξάνεται και η αβεβαιότητα αυξάνεται καθώς εισερχόμαστε στην αχαρτογράφητο έδαφος προεπιλογής, με τους  έλεγχους  των καταθέσεων και πληρωμών σε IOUs...


πηγή http://www.reuters.com/