Saturday, June 27, 2015

Δήλωση Eurogroup......Η τρέχουσα συμφωνία χρηματοοικονομικής βοήθειας με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2015, καθώς και όλες oi συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον Ελληνικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από κράτη μέλη της Ευρωζώνης ΑΓΣ και ANFA τα ισοδύναμα κέρδη. ....


Δήλωση της Ευρωομάδας για την Ελλάδα

27/06/2015 17:45 Δελτίο τύπου 532/15 Της ζώνης του ευρώ

Από την 20 Φεβρουαρίου 2015 συμφωνίας του Eurogroup για την επέκταση της υφιστάμενης συμφωνίας χρηματοοικονομικής βοήθειας, εντατικές διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των Eλληνικών αρχών για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης. Δεδομένης της παρατεταμένο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και το επείγον της κατάστασης, τα θεσμικά όργανα έχουν υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για την πολιτική προϋποθέσεων, κάνοντας χρήση της δεδομένης ευελιξία εντός της τρέχουσας ρύθμισης. 



Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη υποστήριξη του Eurogroup, η πρόταση αυτή έχει απορριφθεί από τις Eλληνικές αρχές, που διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα αργά το βράδυ της 26 Ιουνίου μονομερώς. Το Eurogroup υπενθυμίζει τις σημαντικές οικονομικές μεταφορές και υποστήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το Eurogroup ήταν ανοιχτό μέχρι την τελευταία στιγμή για να στηρίξει περαιτέρω τον Ελληνικό λαό, με τη συνέχιση του προγράμματος με αναπτυξιακό προσανατολισμό. 

Το Eurogroup σημειώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλει πρόταση για να καλέσετε για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου που είναι μετά τη λήξη της περιόδου του προγράμματος. Η τρέχουσα συμφωνία χρηματοοικονομικής βοήθειας με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2015, καθώς και όλες τις συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον Ελληνικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από κράτη μέλη της Ευρωζώνης ΑΓΣ και ANFA ισοδύναμο κέρδη. 

Οι αρχές της ζώνης του Ευρώ είναι έτοιμες να κάνουν ότι είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του Ευρώ.


[1] Υποστηρίζεται από όλα τα μέλη του Eurogroup, εκτός από το Ελληνικό μέλος.




Επαφές με τον Τύπο
τον Πρόεδρο του Eurogroup Εκπρόσωπος Τύπου 
+31 652820938