Sunday, June 28, 2015

Δήλωση Προέδρου Eurogroup......Η Ελληνική κυβέρνηση έχει διακόψει τη διαδικασία, απέρριψε τις προτάσεις και τις θέτει τώρα , το οποίο είναι επίσης ένας άδικος τρόπος, για τον Ελληνικό λαό, σε ένα δημοψήφισμα με αρνητικές συμβουλές.....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Παρατηρήσεις από τον Πρόεδρο του Eurogroup κατά την  συνέντευξη Τύπου στις 27, Ιουνίου 2015

27/06/2015 20:00 Δελτίο τύπου 533/15 Της ζώνης του ευρώ


Καλησπερα. Επιτρέψτε μου καταρχάς να κάνω ορισμένες προκαταρκτικές παρατηρήσεις.Πρώτον, έχουμε καθορίσει το συμπέρασμά μας σε μια δήλωση της Ευρωομάδας, η οποία θα διανεμηθεί σε εσάς. Ίσως έχετε ήδη. Αυτό δεν είχε συμφωνηθεί από τον Έλληνα αντιπρόσωπο στο Eurogroup. 

Ήταν μια δήλωση από 18 υπουργούς και θα δείτε μια υποσημείωση καθιστώντας σαφές ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος στο Eurogroup δεν μπορεί να συμφωνήσει με αυτή τη δήλωση. Δεύτερη προκαταρκτική παρατήρηση, θα αμέσως μετά από αυτή την συνέντευξη τύπου έχουν μια δεύτερη συνάντηση για να συζητήσουν τυχόν συνέπειες από τα πολιτικά συμπεράσματα ακριβώς  και να προετοιμαστούν για ότι χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι ανά πάσα στιγμή παραμένει η σταθερότητα της Eυρωζώνης σε υψηλό επίπεδο. 


Όπως είπα σήμερα το πρωί, όταν ήρθα στο κτίριο, ήμασταν εκπλαγεί αρνητικά από τα μέτρα που η Ελληνική κυβέρνηση έλαβε χθες το βράδυ. Πρώτα απ 'όλα, αν θυμάστε, μετά την τελευταία του Eurogroup, είπα ότι η πόρτα ήταν ακόμη ανοιχτή και ήμασταν ακόμα έτοιμη, και τα θεσμικά όργανα ήταν ακόμα έτοιμοι, να δούμε επιτέλους προτάσεις από την Ελληνική πλευρά και να συνεχίσουν τις συνομιλίες. Οι συνομιλίες αυτές ήταν στην πραγματικότητα πρόκειται για χθες το βράδυ μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των ελληνικών αρχών, όταν οι Έλληνες αντιπρόσωποι κλήθηκαν έξω και έπρεπε να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση. 

Αυτό έλαβε χώρα χθες το βράδυ και που ουσιαστικά έφερε τις συνομιλίες στο τέλος της. Πολύ γρήγορα κατέστη σαφές γιατί αυτό έλαβε χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στις προτάσεις τις οποίες τα κοινά θεσμικά όργανα είχαν τεθεί στο τραπέζι. Απέρριψαν τις προτάσεις αυτές και η κοινή γνώμη των άλλων 18 μέλη του Eurogroup είναι ότι πολύ για το γεγονός αυτό, και για το γεγονός ότι οι συνομιλίες χθες το βράδυ είχαν διακοπεί και ότι σήμερα δεν υπάρχουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις ή συνομιλίες ήταν δυνατόν. 

Όχι μόνο η Ελληνική κυβέρνηση απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις από τα θεσμικά όργανα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι προτάσεις που διατυπώνονται μέγιστη χρήση της ευελιξίας ότι το Eurogroup επιτρέπεται σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε την αντιμετώπιση αυτών των δύο ειδών ευελιξία στη δήλωσή μας της 20ης Φεβρουαρίου. Ήμασταν έτοιμοι να λάβουν υπόψη τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ότι υπήρξε σημαντική οπισθοδρόμηση στην οικονομική κατάσταση, και, δεύτερον, δεν υπήρχε ευελιξία που να επιτρέπει στην νέα Ελληνική κυβέρνηση να προτείνει εναλλακτικούς τρόπους για να ξαναφέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη πορεία, δημοσιονομικά , οικονομικά, και από την άποψη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. 

Τα θεσμικά όργανα, στις προτάσεις τους, γίνεται μέγιστη χρήση αυτού του είδους της ευελιξίας. Παρ 'όλα αυτά, οι Ελληνικές αρχές έχουν απορρίψει τις προτάσεις αυτές και αποφάσισαν να θέσει μια πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους, η οποία συζητείται αυτή τη στιγμή, για να έχουν ένα δημοψήφισμα με μια αρνητική γνωμοδότηση επί των προτάσεων. 

Η διαδικασία δεν είχε τελειώσει, όσο ήμασταν σε ενδιαφέρον , και οι προτάσεις δεν ήταν οριστικές? δεν συζητήθηκαν επίσημα ή αποφασίστηκαν στο Eurogroup, αλλά η Ελληνική κυβέρνηση έχει διακόψει τη διαδικασία, απέρριψε τις προτάσεις και τις θέτει τώρα , το οποίο είναι επίσης ένα άδικο τρόπο, για τον Ελληνικό λαό, σε ένα δημοψήφισμα με αρνητικές συμβουλές . 

Δεδομένου ότι η κατάσταση, πρέπει να συμπεράνουμε ότι, ωστόσο λυπηρό, το πρόγραμμα θα λήξει την Τρίτη το βράδυ. Αυτή είναι η τελευταία ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και θα λήξει την Τρίτη το βράδυ. Και, όπως είπα, εμείς θα αρχίσουν και πάλι μετά από αυτή τη συνέντευξη τύπου για να εξετάσει περαιτέρω βήματα , καθώς θέλουμε να διατηρήσουμε την ισχύ και την αξιοπιστία της Ευρωζώνης. Αυτό είναι όλο. 


Επαφές με τον Τύπο
τον Πρόεδρο του Eurogroup Εκπρόσωπος Τύπου 
+31 652820938