Thursday, June 25, 2015

Δήλωση Ευρωβουλευτή Gianni Pittella ..... Τι περιμένουμε;..Θα ήταν γελοίο αν λόγω για μερικά σημεία, όπως ο ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης και εστιατόρια να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον του Ευρώ και τη ζώνη του Ευρώ. Πρόκειται σαφώς για ένα λάθος......

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Οι ευρωβουλευτές συζητούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: για τη  μετανάστευση,την  ασφάλεια, και την Ελλάδα......ΣΥΝΟΔΟΣ  ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ   Άρθρο - Θεσμικά όργανα - 24-06-2015 - 17:00

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθεί η  Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής  κρίσης και  της μετανάστευσης στη Μεσόγειο συζητήθηκαν έντονα από τους ευρωβουλευτές κατά τη σύνοδο ολομέλειας στις 24 Ιουνίου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Ιουνίου, όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν τη μετανάστευση, την ασφάλεια και την οικονομική διακυβέρνηση.

                                    Αποτέλεσμα εικόνας για εικονα ευρωκοινοβούλιο

Zanda Kalniņa-Lukaševica, που εκπροσωπεί το Συμβούλιο, δήλωσε σχετικά με την κρίση της μετανάστευσης: «Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις σε αυτή την κατάσταση. Μια μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να βρεθεί μόνο με μια στοχευμένη, ολιστική και ισορροπία προσέγγιση που εφαρμόζεται συστηματικά βήμα-βήμα. Αύριο η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι το επόμενο βήμα για την εφαρμογή της προσέγγισης αυτής. "

Frans Timmermans, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε μια συμφωνία που απαιτείται για να βρεθεί για την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα: «Έχουμε να ανταποκριθούμε  στις προσδοκίες του ελληνικού λαού που υποφέρει, εργαζόμαστε γι 'αυτούς."


Γερμανική προεδρία του ΕΛΚ Manfred Weber, δήλωσε: "Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο για να βγούμε από αυτή την αρνητική πορεία που βλέπουμε Έτσι, για το λόγο αυτό ζητάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παρέχει μια προοπτική για τους πολίτες της και να πληρώσει. τα χρέη της. "




Ιταλικά S & D  Gianni Pittella έκκληση για μια συμφωνία με την Ελλάδα για να συμφωνηθεί σύντομα: "Τι περιμένουμε; Θα ήταν γελοίο αν λόγω για  μερικά σημεία, όπως ο ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης και εστιατόρια για να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του ευρώ και τη ζώνη του ευρώ. Πρόκειται σαφώς για ένα λάθος. "




Ηνωμένο Βασίλειο  Syed Kamall επέκρινε την προσέγγιση της ΕΕ για την ελληνική κρίση, λέγοντας ότι η απάντηση πάντα φαίνεται να είναι «περισσότερη Ευρώπη» και «περισσότερη ρύθμιση» αντί για «πραγματικές λύσεις". Σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις της Επιτροπής σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική, είπε: «Αν και ορισμένες χώρες θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει, προτείνοντας ένα σύστημα ποσοστώσεων ήταν ένα λάθος."


Βελγική προεδρία ALDE Guy Verhofstadt είπε για την Ελλάδα: "Είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε μια θεμελιώδη λύση η οποία είναι σχετικά με την αλλαγή του κοινωνικού συστήματος που υπάρχει [εκεί] και ότι δεν συμβαίνει - όχι με την συμφωνία που κάνουν αυτή τη στιγμή."


Ελληνικό μέλος GUE / NGL Δημήτριος Παπαδημούλης δήλωσε σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα: «Έχουμε να ξεκινήσουν μια βιώσιμη βάση για το μέλλον και ότι θα πρέπει να βασίζεται σε ένα κοινό αίσθημα ευθύνης."




"Έχουμε κάποια κράτη μέλη, ακόμη και ορισμένα τμήματα της ΕΚΤ που θα ήθελαν την Ελλάδα να αποτύχει και να βγει από την ευρωζώνη», είπε βελγική Ομάδα των Πρασίνων / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία μέλος Philippe Lamberts. "Νομίζω ότι είναι μια εντελώς ανεύθυνη στάση. Θα ανοίξει το δρόμο σε όσους εντός αυτής της συνέλευσης που ευδοκιμούν στο φόβο και θα επωφεληθούν και να αναπτυχθούν από την εν λόγω καταστροφή."Πρόσθεσε ότι το χρέος του στην Ελλάδα έπρεπε να γίνει βιώσιμη.

Ηνωμένο Βασίλειο EFDD μέλος Paul Nuttall συνόψισε αυτό που είδε ως τρία πιο σημαντικά ζητήματα της συνόδου κορυφής "Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να ασχοληθεί με τη μετανάστευση, η επίμαχη συμφωνία ΤΤΙΡ και, φυσικά, την Ελλάδα». Από τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών που κάνουν το δρόμο τους προς την Ευρώπη, Nuttall προειδοποίησε ότι η ισλαμική Statemight να "χρησιμοποιούν αυτό το χάος» για την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων.

Γαλλικά ENF συμπρόεδρος Marine Le Pen, δήλωσε: "Είστε τώρα ζητά από τους Έλληνες να έχουν άλλο να πάει σε αυτό το φοβερό λιτότητας Αυτό είναι βασικά μια δουλεία του χρέους που επιβάλλουν τους, ενάντια στη θέληση αυτών των ανθρώπων.».


Κωνσταντίνος Παπαδάκης, μη εγγεγραμμένος από την Ελλάδα, δήλωσε: «Η συμφωνία που έχει τεθεί από κοινού από την [Ελληνική] κυβέρνησης και των πιστωτών κατά τη σύνοδο κορυφής θα φέρει με το φρέσκο ​​γύρους των σκληρών μέτρων που θα διαδεχθεί από εκείνες των προηγούμενων κυβερνήσεων ".

πηγή http://europa.eu/rapid/