Sunday, July 26, 2015

Σημαντική Αύξηση κατά € 140 δις σε ποσοστό 2,8% σημείωσαν τα χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού των νοικοκυριών για το τρίμηνο ....Bundesbank

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Απόκτηση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και εξωτερικής χρηματοδότησης στη Γερμανία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015


Αποτελέσματα των χρηματοπιστωτικών λογαριασμών ανά τομέα

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, τα χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού των νοικοκυριών αυξήθηκε εξαιρετικά απότομα κατά σχεδόν € 140 δισεκατομμύρια (δηλαδή 2,8%) για το τρίμηνο, αναρρίχηση σε έναν αριθμό των 5.212 δις €. Αυτή η αύξηση της εταιρικής περιουσίας που περιλαμβάνει την προμήθεια της συναλλαγής που σχετίζονται χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων στο ποσό των μόλις κάτω από € 53 δισεκατομμυρίων και κέρδη από αποτίμηση λίγο πάνω από € 87 δισεκατομμύρια. 


Όσον αφορά τους τύπους των επενδύσεων, η τάση ρευστοποίησης και χαμηλού κινδύνου στοιχεία του ενεργητικού, η οποία υπήρξε εμφανής εδώ και αρκετό καιρό τώρα, συνεχίστηκε και κατά το πρώτο τρίμηνο σε ενταθεί κλίμακα. Παθητικού των νοικοκυριών αυξήθηκαν επίσης, με αποτέλεσμα τα καθαρά χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά μόλις κάτω από € 137 δισεκατομμύρια (δηλαδή 3,9%) κατά την περίοδο αναφοράς να σταθεί σε 3,624 δις €. Τα καθαρά χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων σημείωσε μεγάλη μείωση των € 150 δισεκατομμύρια (δηλαδή 9%) στην υπό εξέταση τρίμηνο, λόγω απότομες αυξήσεις αποτίμηση των στοιχείων του παθητικού, ειδικότερα. Αυτά διαμορφώθηκαν σε - € 1.814 δις στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015.

Νοικοκυριά: χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν κυρίως μέσω ρευστοποίησης και χαμηλού ρίσκου, με το υπόλοιπο της έκθεσης στην αγορά κεφαλαίων αδύναμη

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, η απόκτηση των συναλλαγών που συνδέονται με χρηματοπιστωτικών περιουσιακών στοιχείων από τα νοικοκυριά ανήλθε σε μόλις κάτω από € 53 δισεκατομμύρια για την ισορροπία και έτσι ήταν σαφώς πάνω στο τρίμηνο. Ακριβώς κάτω από το ένα τρίτο αυτού του ποσού (€ 17 δισεκατομμύρια) επενδύθηκαν σε τραπεζικές καταθέσεις (συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος), με όλα αυτά που ρέει μέσα στο ιδιαίτερα υγρό κατηγορία μεταβιβάσιμες καταθέσεις (συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος) σε ισορροπία. Αντίθετα, ορισμένου χρόνου και τις καταθέσεις ταμιευτηρίου (περιλαμβανομένων πιστοποιητικών αποταμίευσης) μειώθηκαν σε καθαρούς όρους, ιδίως σε μακροπρόθεσμη τμήμα. Προτίμησης των νοικοκυριών για την υψηλή ρευστότητα μορφές επένδυσης - ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί εδώ και αρκετό καιρό τώρα - έτσι παρέμεινε πολύ έντονη στα υπό εξέταση τρίμηνο. Απαιτήσεις σχετικά με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τα οποία είχαν ενισχυθεί κατά περίπου € 26.500 εκατομμύρια καθαρή, ήταν ένας ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας για την απόκτηση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων από τα νοικοκυριά. Ο μεγάλος ρόλος που διαδραματίζουν αυτές οι αξιώσεις και οι τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες θεωρούνται χαμηλού κινδύνου, στην απόκτηση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων - παρά τα χαμηλά επιτόκια - υποδηλώνει συνεχιζόμενη υψηλό επίπεδο νοικοκυριών της αποστροφής κινδύνου.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τη συνεχιζόμενη υποτονική επενδύσεις τους στις αγορές κεφαλαίου, η οποία ήταν ιδιαίτερα μέτρια κατά την περίοδο αναφοράς.Για μια ακόμη φορά, υπήρχαν καθαρές πωλήσεις χρεογράφων, μια τάση που είναι πλέον φανερό για περισσότερα από τρία συνεχόμενα έτη, σύμφωνα με την οποία οι εκροές ήταν και πάλι υψηλότερες από το μέσο όρο σε 7,5 δις €. Οι πωλήσεις κυρίως καταγράφηκαν για τους χρεωστικούς τίτλους που εκδίδονται από γερμανικές επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων κυρίως εγχώριες τράπεζες) και οι ξένοι εκδότες, αλλά και για τη γερμανική τίτλους του δημοσίου. Το τελευταίο είναι πιθανό να σχετίζεται κυρίως με τα χαμηλά επίπεδα απόδοσης των κρατικών χρεογράφων. Μετοχές και λοιπές συμμετοχές πωλήθηκαν επίσης σε ισορροπία. Ειδικότερα, οι μετοχές της γερμανικής εκδότες είχαν διατεθεί, παρά ένα συνολικό θετικό περιβάλλον χρηματιστηριακή αγορά κατά την περίοδο αναφοράς. Σε λίγο κάτω από € 6.500.000.000, ο όγκος πωλήσεων για το ισοζύγιο ανήλθε στο αποκορύφωμά της, δεδομένου ότι η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση εντάθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008. Αντίθετα, υπήρχαν αγορές κοινών μετοχών αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των μικτών και των ομολόγων που βασίζονται σε κεφάλαια. Συνολικά, μόλις κάτω από € 11 δισεκατομμύρια καθαρή επενδύθηκαν σε επενδυτικά κεφάλαια, σαφώς σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η άνοδος των συναλλαγών που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία κατά μόλις κάτω από € 53 δισεκατομμύρια συνοδευόταν από κέρδη αποτίμησης, οι οποίες ήταν υψηλότερες από το μέσο όρο λίγο πάνω από € 87 δισεκατομμύρια. Τα κέρδη ήταν κατά κύριο λόγο σε αμοιβαία μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και μετοχών. Συνολικά, χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών αυξήθηκε ασυνήθιστα έτσι απότομα από μόλις πάνω από € 140 δισεκατομμύρια (δηλαδή 2,8%) σε 5.212 δις € στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015.

Η Εξωτερική χρηματοδότηση των νοικοκυριών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 δεν ήταν σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε γενικές γραμμές, τα δάνεια (συμπεριλαμβανομένων και λοιπές υποχρεώσεις) των € 4.000.000.000 παρελήφθησαν, κυρίως με τη μορφή δανείων για αγορά κατοικίας. Οι εγχώριες τράπεζες ήταν οι κύριοι δανειστές. Το σύνολο των υποχρεώσεων των νοικοκυριών, κατά συνέπεια, αυξήθηκαν κατά 0,2% σε 1.588 δισεκατομμύρια €. Σε συνδυασμό με την αύξηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των καθαρών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων από μόλις κάτω από € 137 δισεκατομμύρια (δηλαδή 3,9%) σε 3,624 δις € κατά την περίοδο αναφοράς.Ο δείκτης χρέους - που ορίζεται ως το σύνολο των υποχρεώσεων ως ποσοστό του ετήσιου ονομαστικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος - συρρικνώθηκε κατά 0,3 της εκατοστιαίας μονάδας σε 54,3% στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015.




Συνολικά, λαμβάνοντας σημαντικές μεταβολές αποτίμησης υπόψη (η οποία επηρεάζεται σημαντικά τόσο χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού), τα καθαρά χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων », ως εκ τούτου συρρικνώθηκε κατά το συνολικό ποσό των μόλις κάτω από € 150 δισεκατομμύρια (ήτοι 9%) σε - € 1.814 δισεκατομμύρια σε το πρώτο τρίμηνο του 2015. Ο δείκτης του χρέους - που ορίζεται ως το άθροισμα των εκδοθέντων χρεογράφων, τα δάνεια και οι διατάξεις για συντάξεις ως ποσοστό του ετήσιου ονομαστικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος - ανήλθε στο 64,1% στο τέλος του πρώτου τριμήνου και έτσι ήταν μέχρι 0,8 της εκατοστιαίας σημείο για το τέλος του 2014.

Λόγω ενδιάμεσες αναθεωρήσεις στοιχείων, τα ποσά που αναγράφονται στο παρόν δελτίο τύπου δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με αυτά που απεικονίζονται σε προηγούμενα δελτία τύπου.

πηγή http://www.bundesbank.de/