Wednesday, July 1, 2015

Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει την προσέγγιση με τις Ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας......

Δήλωση Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Δελτίο Τύπου No.15 / 302 

H Κα Christine Lagarde, Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω ενημερώσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ σχετικά με την ασαφή αποτελέσματα των πρόσφατων συζητήσεων για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Μοιράστηκα την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές.


«Οι επόμενες ημέρες θα είναι σαφώς σημαντικές. Χαιρετίζω τις δηλώσεις της Ευρωομάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ζώνης του Ευρώ. Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι η ζώνη του Ευρώ είναι σήμερα σε ισχυρή θέση να ανταποκριθεί στις εξελίξεις κατά τρόπο έγκαιρο και αποτελεσματικό , όπως απαιτείται.

"Το ΔΝΤ επίσης, θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια, όπως απαιτείται.

"Συνεχίζω να πιστεύω ότι μια ισορροπημένη προσέγγιση που απαιτείται για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τις κατάλληλες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζονται από την κατάλληλη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του χρέους μέτρα. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει την προσέγγιση με τις Ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. "




ΤΜΗΜΑ ΔΝΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Δημόσιες Σχέσεις Σχέσεις Media
E-mail: publicaffairs@imf.org E-mail: media@imf.org
Fax: 202-623-6220 Τηλέφωνο: 202-623-7100