Wednesday, July 8, 2015

Λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα ..... στο στόχαστρο επενδυτών η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας ....Finansbank AS στην Τουρκία...

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...


Δημοσιεύτηκε από: : Shayne Heffernan Καταχωρήθηκε στις: 8 Ιούλη του 2015

Ακόμη και αν η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει με ένα τελεσίγραφο για να καταλήξουμε σε σαρωτικές προτάσεις ή να αντιμετωπίσουν την έξοδο από την Ευρώπη, υπάρχει μια εταιρεία που φαίνεται να κερδίζει. Αυτή είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα (ADR) (NYSE: ΕΤΕ) 's ιδίως η  Finansbank AS στην Τουρκία. Ο λόγος είναι η πιθανή πώληση της εταιρείας στην Τουρκία.

Τελειώνουν τα χρήματα

Οι δανειστές στην Ελλάδα φαίνεται να τελειώνουν τα χρήματα. Ως εκ τούτου, η κερδοσκοπία ανθεί ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα (ADR) (NYSE: ΕΤΕ) θα πουλήσει είτε μέρος της συμμετοχής της στην Finansbank AS της Τουρκίας. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος είδε την σημαντική αύξηση μετά το 2011. Η αντίληψη για το σημαντικό κέρδος είναι ότι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα ενισχύσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και την τόνωση της ανάπτυξης, ο οποίος έλειπε λόγω της προτεραιότητας της μητρικής εταιρείας .

Στα ομόλογα της  τράπεζας, επίσης, παρατηρήθηκε μια αύξηση αφού η χώρα κήρυξε στάση πληρωμών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο . Ελληνική Τράπεζα αγωνίζεται για τα χρήματα μετά που οι  ανθρώποι της ψήφισαν «όχι» για τους όρους διάσωσης που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Η «Μονάδα, Fischer Francis Trees & Watts« BNP Paribas Investment Partners και ο  Διευθυντής, Velihan Erdogdu, δήλωσε στο Bloomberg ότι η Finansbank είναι μια καλά οργανωμένη τράπεζα με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη. Ως εκ τούτου, ήταν  ένα στολίδι για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ADR) (NYSE: ΕΤΕ). Η μητρική εταιρεία κέρδισε  από την θυγατρική της κατά το παρελθόν έτος. Για παράδειγμα, η Finansbank κέρδισε ένα κέρδος των $ 352.000.000 ευρώ ή 318 εκατομμύρια πέρυσι, ενώ η μητρική εταιρεία υπέστη ζημία ύψους ευρώ 283.000.000.

Η τρέχουσα κατάσταση στη χώρα αφήνει ελάχιστες πιθανότητες για την μεγαλύτερη τράπεζα των Ελλήνων. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ADR) (NYSE: ΕΤΕ) έχει ένα ποσοστό 40% περίπου των μετοχών της Finansbank, που θα πρέπει να εκποιήσει προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση  στο σπίτι της. Η συνολική αξία της αγοράς της επιχείρησης που έχει στη Τουρκία λέγεται ότι είναι περίπου $ 3.8 δισεκατομμύρια. Ένας πόλεμος προσφορών είναι ήδη σε εξέλιξη .

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα Α.Ε. (ΕΤΕ), ενσωματώθηκε το 1841, ως μια εμπορική τράπεζα. Η Τράπεζα προσφέρει στους πελάτες της μια σειρά ολοκληρωμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών και επενδυτικών τραπεζικών? λιανική τραπεζική (συμπεριλαμβανομένων των ενυπόθηκων δανείων)?leasing και factoring? χρηματιστηριακές, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου? ασφάλιση? και ακίνητη περιουσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Επιπλέον, η Τράπεζα συμμετέχει σε διάφορες άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων και της διαχείρισης ακινήτων. Κεντρικός στόχος της έξω από την Ελλάδα είναι στην Τουρκία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (ΝΑΕ), όπου η Τράπεζα δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, η Κύπρος και η ΠΓΔΜ. Η Τράπεζα διαχειρίζεται τις δραστηριότητές της μέσω επιχειρηματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της Λιανικής Τραπεζικής, Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζικής, Παγκόσμια Αγορών και Διαχείρισης Κεφαλαίων, Ασφαλίσεων, Διεθνείς Τραπεζικές Εργασίες, τουρκικά Τραπεζικών Εργασιών και Άλλων. Η Εθνική Τράπεζα είχε 528 καταστήματα και 1.414 αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ), ως της 31ης Δεκέμβρη του 2014.

Οι περισσότερες από τις τραπεζικές της δραστηριότητες είναι εγχώρια και περιλαμβάνει λιανικής, εταιρική και επενδυτική τραπεζική. Οι τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα περιλαμβάνουν εγχώριες δραστηριότητες της Τράπεζας, Εθνική Leasing, Probank Leasing Α.Ε. (Probank Leasing) και Εθνική Factors SA (Εθνική Factors). Από τις 31 Δεκέμβρη 2014, η Τράπεζα λειτουργούσε στην Ελλάδα μέσω 528 υποκαταστημάτων (συμπεριλαμβανομένου ενός premium καταστημάτων στο Golden Hall) και μία μονάδα private banking. Από τις 31 Δεκέμβρη 2014, η Τράπεζα είχε 1.414 ΑΤΜ, εκ των οποίων τουλάχιστον 561 βρίσκονταν σε θέσεις-κλειδιά, όπως υπεραγορές, σταθμοί μετρό, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και αεροδρόμια (57% των ΑΤΜ είναι εξοπλισμένα με συσκευές κατάθεση μετρητών) . Η Τράπεζα λειτουργεί ένα κέντρο επαφής, μέσω του οποίου η Τράπεζα παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης και συναλλαγών μέσω της χρήσης της φωνητικής πύλης και επανδρωμένο γραφείο βοήθειας. Η Τράπεζα λειτουργεί τέσσερα i-bank καταστήματα (δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη), τα οποία προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες i-bank (Internet, κινητή και phone banking, ATM) και όπου η Τράπεζα φιλοξενεί, επίσης, την ψυχαγωγία και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Η Τράπεζα συμμετέχει στο ΔΙΑΣ Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε., η οποία έχει 27 τράπεζες ως μετόχους και άμεσα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας. ΔΙΑΣ Διατραπεζικά Συστήματα παρέχει διατραπεζικές υπηρεσίες, όπως συμψηφισμού επιταγών, δικτύωσης ATM, ταμείο μεταφορές και μισθοδοσίας και συνταξιοδότησης. Η Τράπεζα προσφέρει ορισμένες τραπεζικές υπηρεσίες μέσω του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων μεταξύ λογαριασμών, ερωτήσεις υπολοίπου, πληρωμές λογαριασμών, υπηρεσίες χρηματιστηριακών και συνδρομές σε αρχικές δημόσιες προσφορές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ). Ταμιευτηρίου είναι και επενδυτικών προϊόντων της Τράπεζας προσφέρεται τόσο σε ευρώ όσο και σε άλλα νομίσματα. Η Τράπεζα προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών στους πελάτες της που συμμετέχουν σε όλα τα τοπικά κανάλια διατραπεζική πληρωμή. Η Τράπεζα είναι επίσης ένα άμεσο μέλος του ευρώ στη διατραπεζική κανάλια του TARGET, το TARGET2, την ΕΑΤ για το Euro 1, Βήμα 1 και το Βήμα 2. Για τις πληρωμές, ιδίως εκτός της Ευρωζώνης, η Τράπεζα διατηρεί ένα παγκόσμιο δίκτυο ανταποκριτών τραπεζών.

πηγή http://www.livetradingnews.com/