Wednesday, July 8, 2015

Δόθηκε στη Δημοσιότητα η επιστολή του Προέδρου Jeroen Dijsselbloem...προς την ΕΚΤ.....προς αξιολόγηση του Ελληνικού αιτήματος για στήριξη από τον ΕΜΣ......

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Luxembourg, 8 July 2015

 Mr Pierre Moscovici, Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs European Commission 
Mr Mario Draghi, President of the European Central Bank European Central Bank 
Dear Commissioner
 Dear President,

                                 


Στις 8 Ιούλ. του 2015 η Ελληνική Δημοκρατία υπέβαλε αίτηση για στήριξη της σταθερότητας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας με τη μορφή δανείου.

Μετά την παραλαβή της προαναφερθείσας αίτησης, και σύμφωνα με το άρθρο 13 (1) του ΕΜΣ Συνθήκης, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 της κατευθυντήριας γραμμής ΕΜΣ για δάνεια, Δηλώνω να αναθέσει, κατά τη γνώμη μου με την  ιδιότητα του προέδρου του ΕΜΣ Συμβούλιο των Διοικητών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τα ακόλουθα καθήκοντα:

(Α) να εκτιμήσει την ύπαρξη κινδύνου για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της ή των κρατών μελών της?
(Β)  να αξιολογήσει, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν το δημόσιο χρέος της
Ελληνική Δημοκρατία είναι βιώσιμο.
(Γ) να εκτιμήσει τις πραγματικές ή δυνητικές ανάγκες χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 (2) της Συνθήκης ΕΜΣ, αυτές τις εκτιμήσεις, σε συνδυασμό με το προαναφερθείσα αίτηση και η πρόταση του ΕΜΣ Διευθύνοντα Σύμβουλο, σύμφωνα με το Το άρθρο 2 της κατευθυντήριας γραμμής ΕΜΣ για δάνεια, θα αποτελέσουν τη βάση για τον ΕΜΣ Συμβούλιο των Διοικητών » απόφαση, για τη χορήγηση, κατ 'αρχήν, στήριξη σταθερότητας προς την Ελληνική Δημοκρατία, με τη μορφή του δανείου.

Yours sincerely,
 
Jeroen Dijsselbloem
 Chairperson of the ESM Board of Governors 

πηγή http://www.efsf.europa.eu