Saturday, December 26, 2015

Το Α’ εξαμήνο του 2016, η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της συμμετοχής της στη Finansbank και η καταβολή του τιμήματος ...... ΕΤΕ

Ε Θ Ν Ι Κ Η  Τ Ρ Α Π Ε Ζ Α  Τ Η Σ  Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015

Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η συναλλαγή μεταβίβασης της συμμετοχής της στη Finansbank και η καταβολή του τιμήματος θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας εντός του Α’ εξαμήνου του 2016, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Ρυθμιστικές και Κανονιστικές Αρχές.

Η εκτιμώμενη επίδραση από την πώληση της Finansbank επί των βασικών οικονομικών μεγεθών της Τράπεζας και του Ομίλου με στοιχεία 30 Σεπτεμβρίου 2015 παρατίθεται κατωτέρω.



Σημειώνεται ότι το Goodwill και τα άυλα στοιχεία της Finansbank αφαιρούνται ήδη από τα εποπτικά ίδια κεφάλαια του Ομίλου με συνέπεια η μείωση αυτών να περιορίζεται σε €231 εκατ. έναντι μείωσης κατά €780 εκατ. των λογιστικών ιδίων κεφαλαίων.



Σημειώνεται ότι το ποσό των €3.123 εκατ. που αφορά κατά κύριο λόγο συναλλαγματικές διαφορές ευρώ/τουρκικής λίρας έχει ήδη απομειώσει την καθαρή θέση του Ομίλου και αθροιστικά περιλαμβάνεται στις καταστάσεις συνολικών εσόδων του των παρελθόντων ετών.





πηγή https://www.nbg.gr/greek/