Sunday, December 27, 2015

Η απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η πανδημία του Έμπολα, και η βοήθεια σε πολλές χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση ....οι σημαντικότερες προκλήσεις του ΔΝΤ... Ετήσια Έκθεση

Ετήσια έκθεση ΔΝΤ - Αντιμετώπιση των προκλήσεων

Μήνυμα της Διευθύνοντος Συμβούλου


Η χρονιά που πέρασε ήταν μια περίοδος απροσδόκητες προκλήσεις για τη διεθνή κοινότητα. Εν μέσω συνεχίζει να επικεντρώνεται στην τόνωση ισχυρότερη και πιο αποκλεισμούς ανάπτυξη και την ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας, το ΔΝΤ αντιμετωπίζει οικονομικές εξελίξεις που απαιτείται ταχεία προσαρμογή.



Πρώτα ήταν η ξαφνική, απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου. Για τα περισσότερα από τα μέλη μας, χαμηλότερες τιμές αποδειχθεί ευεργετική, στήριξη της ανάπτυξης εν μέσω ανησυχιών για μια νέα μέτριο στην παγκόσμια οικονομία. Αλλά οι παραγωγοί πετρελαίου που αντιμετωπίζει δύσκολες προσαρμογές. Οι εξελίξεις αυτές τοποθετούνται ένα ασφάλιστρο για την αναλυτική εργασία και συμβουλών πολιτικής του ΔΝΤ.

Η δεύτερη πρόκληση που θέτει η πανδημία Έμπολα στη Γουινέα, Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Αυτή η επιδημία ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου, και το ΔΝΤ κινήθηκε γρήγορα για να διασφαλιστεί ότι οι τρεις κυβερνήσεις θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην κρίση και να πάρει τις οικονομίες τους να κινούνται και πάλι. Το ΔΝΤ χορήγησε περισσότερα από 400 εκατομμύρια $ της βοήθειας και την ελάφρυνση του χρέους, μεταξύ άλλων με τον επανασχεδιασμό εγκατάσταση αντιμετώπισης καταστροφών μας.

Η τρίτη πρόκληση κατά το παρελθόν έτος ήταν να βοηθήσει πολλές χώρες αντιμετώπιση δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση μέσω του ΔΝΤ υποστηρίζεται από προγράμματα. Το ΔΝΤ εξακολουθεί να δεσμεύεται να βοηθήσει τις χώρες αυτές, μαζί με όλα τα μέλη, μέσω αυτής της περιόδου αναταραχής.

Ήταν μια χρονιά της καινοτομίας σε όλη την ιδρύματος: πιλοτικά προγράμματα που αποσκοπούν στην ενσωμάτωση στη χώρα μας λειτουργούν με τον έρευνας για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και το φύλο που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια? online μαθήματα κατάρτισης που παρέχονται τόσο στους υπαλλήλους και το ευρύτερο κοινό? η έναρξη μιας ελεύθερης πρωτοβουλίας δεδομένων? και η συνεργασία με τα κράτη μέλη για την ισλαμική χρηματοδότηση.

Συνεχίσαμε να συνεργαστεί με τα μέλη μας για την εφαρμογή των ποσοστώσεων το 2010 το ΔΝΤ και τη διακυβέρνηση μεταρρυθμίσεις όσο το δυνατόν συντομότερα. Τα μέλη μας επαναβεβαίωσε τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων αυτών για το ΔΝΤ την αξιοπιστία, τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα.

Το έτος έδωσε την ευκαιρία να κοιτάξουμε πίσω στις επιτυχίες της τα τελευταία 25 χρόνια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στην 70η επέτειο του ΔΝΤ. Ήταν επίσης ένας χρόνος για να σχεδιάσουν το μέλλον με βάση τα επιτεύγματα των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας και την υποστήριξη της πολιτικής για το κλίμα μέσω της σωστής τιμές της ενέργειας. Το 2015 η διεθνής κοινότητα θα θέσει σε εφαρμογή τους στόχους και τις πολιτικές που αποσκοπούν στη μείωση της φτώχειας και την ενίσχυση της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς από το 2030.

Με την ετήσια έκθεση του 2015, θα αναδείξει το έργο του ΔΝΤ σε αυτούς και άλλους τομείς με μια νέα προσέγγιση που συνδυάζει τα δοκίμια και τα γραφικά. Όπως πάντα, η έκθεση υπογραμμίζει το έργο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, της οποίας η πολιτική καθοδήγηση είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών για τη διασφάλιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ανάπτυξης.


Με εκτίμηση, Κριστίν Λαγκάρντ

πηγή http://www.imf.org/external