Tuesday, December 29, 2015

Ανοδικό ξεκίνημα αναμένετε για τις Ευρωπαϊκές χρηματαγορές.... καταλύτης η σταθεροποίηση των τιμών του αργού και η άνοδος στις Ασιατικές αγορές...


Reuters

29 Δεκεμβρίου Οι Ευρωπαϊκές μετοχές αναμένετε να έχουν  άνοιγμα ελαφρώς υψηλότερα την Τρίτη,  καθώς βοήθησαν τα  κέρδη στις Ασιατικές αγορές μετοχών οι οποίες επωφελήθηκαν από μια μικρή σταθεροποίηση των τιμών του αργού πετρελαίου.


Τα Σ.Μ.Ε. στο Euro Stoxx 50, της Γερμανίας DAX και ο CAC της Γαλλίας όλα αυξήθηκαν μεταξύ 0,6-0,7 τοις εκατό, ενώ τα  ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE Βρετανία 100 παρέμειναν αμετάβλητα.

Οι Ασιατικές μετοχές έφτασε σε θετικό έδαφος την Τρίτη, και έδειξαν αδιαφορία από νωρίς  για απώλειες καθώς οι Κινεζικές  μετοχές σταθεροποιήθηκαν  μια μέρα μετά τις  σημαντικές  απώλειες τους σε ένα μήνα,  και οι τιμές του αργού πήρε πίσω λίγο από το χαμένο έδαφος.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν μετά τη μείωση που σημείωσαν  τιμές του αργού περισσότερο από 3% κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνόδου, η οποία με τη σειρά της είχε προκαλέσει απώλειες στις Ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές  τη Δευτέρα.


ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ:

ADIDAS:

Η διοίκηση του κατασκευαστή αθλητικών ειδών δεν ήταν υπό πίεση από τους μετόχους να ξεφορτώσουν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, όπως η Reebok, η εφημερίδα Financial Times ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικών Robin Stalker, όπως λέει σε μια συνέντευξη.

Deutsche Bank:

Deutsche Bank συμφώνησε να πωλήσει το 20 τοις εκατό των μετοχών της στην Κίνα Hua Xia Τράπεζα στον ασφαλιστή ΡΙΟΟ Ζημιών Co έως 25,7 δισεκατομμύρια γιουάν ($ 4 δις ευρώ), καθώς επιδιώκει να αντλήσει μετρητά και να μειώσει την έκθεση ισολογισμού της.

ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ / BRITISH ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ:

Βρετανία χρειάζεται μια «πλήρη επανεξέταση» των αντιπλημμυρικών έργων του μετά πόλεων και της υπαίθρου σε όλη τη βόρεια Αγγλία πλημμύρισαν τα ποτάμια όταν έσπασε τις τράπεζές τους τις τελευταίες ημέρες, ένας οργανισμός κυβέρνηση είπε τη Δευτέρα.

* Η HSBC: Η Commerzbank AG μήνυσε Bank of New York Mellon Corp και μονάδες της Deutsche Bank AG, Wells Fargo & Co και η HSBC Holdings Plc, στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφεραν να παρακολουθούν σωστά δισεκατομμύρια δολάρια σε τοξικά ενυπόθηκους τίτλους που αποκτήθηκαν από τη γερμανική τράπεζα πριν από την οικονομική κρίση του 2008.

* RBS: Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας ενέκρινε την εξαγορά της Royal Bank of India επιχειρήσεων διαχείρισης πλούτου Σκωτία Group Plc κατά Ιερό Πλούτος. RBS δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα πουλήσει τη μονάδα, όπως η βρετανική τράπεζα τραβά πίσω από ορισμένες ξένες αγορές για να επικεντρωθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο λιανικής και εμπορικής τραπεζικής. (Reut.rs/1MEgt1x)





πηγή http://www.reuters.com/