Wednesday, December 30, 2015

Σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένεται στις Ευρωπαϊκές χρηματαγορές...

Σχόλιο Αγοράς...

Reuters


30 Δεκεμβρίου Οι  Ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να δουν σταθερό άνοιγμα την Τετάρτη, αν και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να επηρεάσει επί των μετοχών των εταιρειών ενέργειας.


Χθες στις ΗΠΑ, επικράτησε θετικό κλίμα, ενώ τα ΣΜΕ του   Euro Stoxx 50 και γερμανικός DAX  αυξήθηκαν 0,2 τοις εκατό. Τα ΣΜΕ επί της Βρετανίας FTSE 100 ήταν επίπεδα, ενώ ΣΜΕ επί CAC της Γαλλίας υποχώρησε κάτω από το 0,2 τοις εκατό.

Τα Συμβόλαια   μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 0,50$ δολάρια νωρίς την Τετάρτη, καθώς η αγορά παρέμεινε κάτω από την πίεση της  επιβράδυνσης της ζήτησης και υψηλών προμηθειών, ενώ οι προβλέψεις ότι ψύχος στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι βραχύβια αναμένεται να  βλάψει επίσης τις τιμές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε 1,5 τοις εκατό την Τρίτη, βοήθησε εν μέρει από την αύξηση των τραπεζικών μετοχών.

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης..

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ:

BARCLAYS

Barclays Plc, θα πληρώσει περισσότερα από $ 13.75 εκατομμύρια για να εγκατασταθούν ΗΠΑ ρυθμιστικών τελών που επιτρέπουν στους πελάτες λιανικής μεσιτείας κάνει ακατάλληλες συναλλαγές των αμοιβαίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 6.100 διακόπτες ταμείο, για μια περίοδο πέντε ετών.



BANCO Espirito Santo:

Η Τράπεζα της Πορτογαλίας ενέκρινε την Τρίτη τη μεταφορά των ομολόγων από την "καλή τράπεζα" Novo Banco στην Banco Espirito Santo (BES) σε ένα μέτρο που θα συμβάλει στην ενίσχυση του ισολογισμού της Novo Banco κατά € 1.985 εκατομμύρια.



JULIUS BAER:

Ελβετική τράπεζα Julius ιδιωτική Baer είπε ότι έχει διαθέσει σχεδόν 200 εκατομμύρια $ σε πρόσθετες διατάξεις για την επίλυση της ποινικής έρευνας των ΗΠΑ που βοήθησε πλούσιος Αμερικανός πελάτες, για να αποφύγει τους φόρους.



FERRARI / FIAT

Σύντομη πωλητές περιμένουν πρόσφατα εισηγμένες μετοχές της Ferrari NV να παρεκκλίνει από το δρόμο μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος για να διατηρήσουν τα στοιχήματά τους για την κατασκευάστρια πολυτελών σπορ αυτοκινήτων.



HSBC:

Οι πιστωτές μηνύει Αργεντινής πάνω από δισεκατομμύρια δολάρια σε ανεξόφλητα ομόλογα έχουν κλητευθεί HSBC Holdings plc για πληροφορίες σχετικά με την προσπάθεια της χώρας να συγκεντρώσει τα χρήματα στο εξωτερικό, ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα, δήλωσε την Τρίτη.

πηγή http://www.reuters.com/