Thursday, January 28, 2016

Η Ανασκόπηση των αγορών από την ..... Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ..

Ανασκόπηση Αγορών 

28/01/2016

Κατά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Ισραήλ, υπογράφτηκαν συμφωνίες συνεργασίας στην ενέργεια, τις θαλάσσιες μεταφορές, την καινοτομία, τις υδάτινες τεχνολογίες, τις μεταφορές, τον τουρισμό, την ασφάλεια και εμπορικές συνεργασίες.

 Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK της Γερμανίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 9,4 για τον Φεβρουάριο ενώ αναμενόταν μικρή υποχώρηση στο 9,3. Ο δείκτης τιμών εισαγόμενων προϊόντων υποχώρησε 1,2% τον Δεκέμβριο ύστερα από προηγούμενη μείωση 0,2% και αναμενόμενη 1,1%.



 Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο των προσδοκιών τον Δεκέμβριο, 10,8%, έναντι προηγούμενης ανόδου 1,9% και αναμενόμενης 2%.

 Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,25% - 0,50%, όπως αναμενόταν. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα στοιχεία που έχουν ληφθεί από την συνεδρίαση του Δεκεμβρίου και έπειτα υποδεικνύουν συνεχιζόμενη βελτίωση στην αγορά εργασίας αν και η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε. 

Σε αντίθεση με την συνεδρίαση του Δεκεμβρίου αναφέρει πως η επιτροπή παρακολουθεί στενά τις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις και εξετάζει την επίπτωσή τους στην αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό.

 Οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία υποχώρησαν 0,2% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση έναντι προηγούμενης μείωσης 2,5% ενώ αναμενόταν άνοδος 1%.



Αμετάβλητα σχεδον τα αμερικανικά κυβερνητικά ομόλογα την Τετάρτη, με τις αρχικές απώλειες να διαγράφονται μετά το τέλος της συνεδρίασης της Fed, όπου η κεντρική τράπεζα υιοθέτησε μια ήπια ρητορική αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο Μάρτιο. Η απόδοση της δεκαετίας διαμορφώθηκε στο 2% σημειώνοντας οριακή άνοδο 1 μ.β.

 Και τα γερμανικά κυβερνητικά ομόλογα παρέμειναν αμετάβλητα με την απόδοση της δεκαετίας να διατηρείται στο 0,44%, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, ακολουθώντας στο κλείσιμο την τάση από τα Treasuries.



Το πετρέλαιο ενισχύθηκε χθες τελικά, παρά τις αρχικές απώλειες εξαιτίας της νέας αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Η τιμή του crude έκλεισε στα $32,30 ανά βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 2,70%.

 Νέα άνοδο σημείωσε ο χρυσός, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Η τιμή του έκλεισε 0,45% υψηλότερα, στα $1124,95 ανά ουγγιά.




Το ευρώ ενισχύθηκε χθες έναντι του δολαρίου καθώς το αμερικάνικο νόμισμα δέχθηκε πιέσεις ύστερα από την έκθεση της Fed που ακολούθησε τη χθεσινή ανακοίνωση επιτοκίων. Η ισοτιμία EURUSD διαμορφώθηκε στο 1,0893 (κλείσιμο Ν. Υόρκης), σημειώνοντας άνοδο 0,21%.

πηγή http://www.piraeusbankgroup.com