Friday, January 29, 2016

Η ανασκόπηση των αγορών.... από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ..

Ανασκόπηση Αγορών..

29/01/2016

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία υποχώρησε 0,8% τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες, ύστερα από προηγούμενη μείωση 0,1%. Ο εναρμονισμένος δείκτης υποχώρησε 0,9% ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε μείνει αμετάβλητος.

 Οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία συρρικνώθηκαν απροσδόκητα τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση ύστερα από προηγούμενη και αναμενόμενη άνοδο 0,4%.


 Ο δείκτης του οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης σημείωσε χαμηλό 5 μηνών, καθώς υποχώρησε στο 105 τον Ιανουάριο, από 106,7 τον Δεκέμβριο, ενώ οι προσδοκίες ήταν για μικρή υποχώρηση στο 106,4.

 Οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο του αναμενόμενου, στις 278 χιλ την προηγούμενη εβδομάδα έναντι 294 χιλ προηγουμένως και ενώ οι προσδοκίες ήταν για υποχώρηση στις 281 χιλ.

 Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι μειώνει το επιτόκιο στους τρεχούμενους λογαριασμούς που διατηρούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην κεντρική τράπεζα, στο -0,1% από το +0,1%. Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος δανεισμού για να τονωθεί ο πληθωρισμός. Επίσης, η Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς τίτλων στα 80 τρις γιεν ετησίως.




Κέρδη κατέγραψαν τα αμερικανικά κυβερνητικά ομόλογα την Πέμπτη, με την απόδοση της δεκαετίας να σημειώνει πτώση 2 μ.β στο 1,98%, μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των παραγγελιών διαρκών αγαθών τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Τα κέρδη περιορίστηκαν από την είδηση πως Ρωσία και ΟΠΕΚ εξετάζουν τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

 Tα γερμανικά κυβερνητικά ομόλογα κατέγραψαν κέρδη με την απόδοση της δεκαετίας να υποχωρεί 4 μ.β στο 0,40%, ακολουθώντας τα αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αντίθετα απώλειες σημείωσαν τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.




Ενδοσυνεδριακά το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο άνω του 7%, λόγω δημοσιευμάτων ότι η Ρωσία πρόκειται να προχωρήσει σε συζητήσεις με τις χώρες του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Τα κέρδη ωστόσο περιορίστηκαν και το crude έκλεισε ενισχυμένο κατά 2,85% στα $33,22/βαρέλι.

 Μετά από 3 μέρες ανόδου υποχώρησε χθες ο χρυσός. Καταγράφοντας απώλειες 0,85%, έκλεισε στα $1115,34/ ουγκιά.




Το ευρώ εξακολούθησε χθες να ενισχύεται έναντι του δολαρίου για 4η διαδοχική ημέρα. Η ισοτιμία EURUSD διαμορφώθηκε στο 1,0940 (κλείσιμο Ν. Υόρκης) σημειώνοντας άνοδο 0,43%.

 Το γεν αποδυναμώθηκε σήμερα έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, με την ισοτιμία USDJPY να ενισχύεται άνω του 1,5% και να κινείται στην περιοχή του 120,8.


πηγή http://www.piraeusbankgroup.com/