Monday, August 29, 2016

Οι ταύροι στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αντέδρασαν την ώρα που έπρεπε ... στο σημείο που έπρεπε ...

Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών .. 

Εθνική Τράπεζα ... ΕΤΕ


Αυτή η αγορά είναι Bullish.. οι ταύροι στην μετοχή της Εθνικής Τράπεζας  αντέδρασαν την ώρα που έπρεπε ... στο σημείο που έπρεπε .. ανακτώντας τον έλεγχο της μετοχής από τις αρκούδες σημειώνοντας την Παρασκευή  ένα ισχυρό range .. 20 περίπου μονάδων από το χαμηλό των 0,273 .. στο υψηλό των 0,291 .. σημειώνοντας κέρδη άνω του 6%.. 


Είναι όμως έτσι τα πράγματα .. ??  Η μετοχή μετά το ιστορικό χαμηλό που σημείωσε στα 0,10.. αντέδρασε έντονα ανοδικά ως τα 0,21 .. και έκτοτε κινείται εντός ενός ανοδικού καναλιού .. σημειώνοντας συνεχώς Υψηλότερο Υψηλό .. στο πάνω χείλος αυτού .. και κατά την διορθωτική της κίνηση Υψηλότερο Χαμηλό .. στο κάτω χείλος αυτού.. αδιάψευστη επιβεβαίωση της Bullish  αγοράς.. 

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή, η μετοχή από το κάτω χείλος του καναλιού στα 0,273 .. έδωσε μία ισχυρή ανοδική αντίδραση .. η οποία όμως προκειμένου να επιβεβαιώσει την κυριαρχία των ταύρων σε αυτή την αγορά .. η μετοχή θα πρέπει να δώσει ανοδική διαφυγή πάνω από την πλάγια αντίσταση D1 στα 0,30  .. και συγκεκριμένα πάνω από την τομή της πλάγιας αντίστασης με την πρόσκαιρη οριζόντια αντίσταση στην περιοχή των 0,31 .. ένα ισχυρό σημείο ενδιαφέροντος για την μετοχή .. το οποίο σε τυχόν θετική έκβαση .. είναι πολύ πιθανών να δώσει ανοδική διαφυγή πάνω από την τοπική υψηλή κορυφή των  0,334 .. παραδίδοντας πλέον έτσι τα <κλειδιά  > στους ταύρους ..

Στο  ανοδικό αυτό σενάριο συνηγορεί και το σχεδόν κάθετο κόψιμο του ταλαντωτή του δείκτη fast stochastic.. ο οποίος έκοψε ανοδικά δίνοντας σήμα εισόδου χαμηλά σε υπερ πουλημένη ζώνη τιμών .. 
Ωστόσο οι ταύροι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους το γεγονός του ότι .. τα κίνητρα από τα ισχυρά οφέλη που θα προκύψουν από την τυχόν απόφαση της ΕΚΤ για την συμμετοχή των Ελληνικών ομολόγων  στο πρόγραμμα  ποσοτικής χαλάρωσης ..  κινητήριος μοχλός αυτή την περίοδο για το ανοδικό σενάριο .. θα  έρθουν σε αντιστάθμιση με την ανησυχία των επενδυτών από το επερχόμενο δημοψήφισμα στις  23 Ιουνίου για την παραμονή της Βρετανίας στην ζώνη του ευρώ .. μία ανησυχία η οποία είναι πολύ πιθανών να εγκλωβίσει την μετοχή σε μία περιστροφή γύρω από το επίπεδο των 0,31 .. πριν την όποια διαφυγή ... αναλόγως των εξελίξεων .. με τις αρκούδες πλέον να ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι .. 

Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.