Thursday, September 1, 2016

Καθαρά Κέρδη €46εκ. το Β΄ τρίμηνο και €106εκ. το Α΄ εξάμηνο 2016 - Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον παράγοντα αστάθειας, αλλά το διεθνές περιβάλλον επιδεινώνεται με πολλαπλές αβεβαιότητες .. - EUROBANK ERGASIAS

Δελτίο Τύπου - Οικονομικά Στοιχεία Β΄ Τριμήνου 2016 - Τράπεζα  EUROBANK ERGASIAS



Καθαρά Κέρδη €46εκ. το Β΄ τρίμηνο και €106εκ. το Α΄ εξάμηνο 2016

 Αύξηση καθαρών εσόδων από τόκους κατά 1,3% έναντι του Α΄ τριμήνου σε €388εκ.

 Αύξηση εσόδων από προμήθειες κατά 5,1% την ίδια περίοδο σε €71εκ.

 Μείωση λειτουργικών δαπανών κατά 2,0%2 σε ετήσια βάση

 Αύξηση οργανικών κερδών προ προβλέψεων κατά 5,8% το Β΄ τρίμηνο και κατά 16,6% το Α΄ εξάμηνο 2016

 Μείωση των νέων δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών κατά €16εκ. για πρώτη φορά

 Κόστος πιστωτικού κινδύνου 2,0% το Α΄ εξάμηνο 2016

 Αύξηση των καταθέσεων στην Ελλάδα κατά €677εκ. και κατά €1,1δισ. σε επίπεδο Ομίλου το Β΄ τρίμηνο.

 Περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης από τον μηχανισμό ELA κατά €4,6δισ. από το Μάρτιο έως σήμερα

 Κεφάλαια κοινών μετοχών CET1 17,0%3

 Συνεχιζόμενη κερδοφορία των διεθνών δραστηριοτήτων: Καθαρά κέρδη €30εκ. το Β΄ τρίμηνο

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά σταδιακής σταθεροποίησης, η οποία όμως απαιτείται να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί. Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον παράγοντα αστάθειας, αλλά το διεθνές περιβάλλον επιδεινώνεται με πολλαπλές αβεβαιότητες. Οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα στην Ιταλία απαιτούν μείζονες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και η ομαλή πορεία προς την έξοδο της Βρετανίας από την ευρωζώνη, ενώ το προσφυγικό και η συνεχιζόμενη ανάφλεξη στην άμεση γεωγραφική μας περιφέρεια υπογραμμίζουν τη σημασία της σταθερότητας και της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει στις περισσότερες από τις αναγκαίες προσαρμογές. Πλέον ο στόχος είναι να αποτυπωθούν σε ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας. Ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται σε μια καμπή και η αξιοπιστία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο, ώστε να επιστρέψει σταδιακά στις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, η προσήλωση στις νέες, αυστηρότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις για την ποιότητα της εταιρικής διακυβέρνησης αποτελεί προτεραιότητα για τον όμιλο της Eurobank. Οι ελληνικές τράπεζες, επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, της βελτίωσης της ρευστότητας και της ανάκτησης της καταθετικής τους βάσης, με προϋπόθεση την ομαλή πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών. Σε ένα θετικό περιβάλλον, το τραπεζικό σύστημα έχει τις προϋποθέσεις για να στηρίξει την ανόρθωση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων και την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη.»

Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος Δ.Σ.




πηγή https://www.eurobank.gr/