Monday, October 31, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Σχόλιο Αγοράς 

Καλημέρα Ελλάδα .. Καλή εβδομάδα σε όλους .. μία εβδομάδα η οποία σε διεθνές επίπεδο την επικαιρότητα θα απασχολήσει οι Προεδρικές εκλογές στις USA .. με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην νέα έρευνα του FBI .. και στις δημοσκοπήσεις .. Η πραγματική όμως ανησυχία για τους επενδυτές επικεντρώνεται στην διήμερη σύσκεψη της FED την Τρίτη - Τετάρτη και στο ενδεχόμενο αύξησης των Αμερικανικών επιτοκίων .. Σε εγχώριο επίπεδο τώρα .. η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση αποτυπώνεται στο ταμπλό .. και θα συνεχίσει να αποτυπώνεται ως στις 14 Νοεμβρίου όπου αναμένεται η άφιξη των θεσμών . Από την στάση και τις εξελίξεις που διατυπωθούν το αυτό χρονικό διάστημα .. η αγορά μας είναι πολύ πιθανών να διατυπώσει μία σαφέστερη εικόνα προς το θετικό σενάριο .. με ισχυρή ανοδική κίνηση ή να προεξοφλήσει νέες περιπέτειες για την Ελληνική οικονομία  .. με ότι αυτό συνεπάγεται .. Ως τότε μία φθορά .. και μία πολιτικολογία γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες  .. λες και η κοινωνία μας έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματα που την απασχολούν .. 

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index




Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο ... αν και ήδη διαφαίνονται σημάδια αναστροφής τάσης καθώς ο δείκτης Chikou Span ( πράσινη γραμμή )  έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης προ διαθέτοντας για μία πλάγια διορθωτική πορεία  το επόμενο χρονικό διάστημα .. 


 Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), αν και έδωσε αλλαγή τάσης στις 583,62 μ καθώς έχει κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... διατηρώντας αυτή την στιγμή μία ουδέτερη στάση με αρνητική προδιάθεση καθώς κινείται κάτω από τον Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.)..

Ο δείκτης Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν  κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) ..  διατηρώντας σε ισχύ το ανοδικό σενάριο   ...  αλλά οι τιμές του Γενικού Δείκτη .. έχουν διασπάσει πτωτικά το επίπεδο του Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. δίνοντας περισσότερες πιθανότητες στο αρνητικό σενάριο .. αν δεν διέλθουν άμεσα πάνω από το επίπεδο τιμών του Kijun-sen .. 



Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους δείκτες κλασικής  τεχνικής ανάλυσης , με το ενδιαφέρον να επι κεντρώνεται στον ταλαντωτή του δείκτη MACD ... ο οποίος έχει δώσει μία αρνητική γωνία απόκλισης και τείνει προς τμήση με πιθανών σήμα εξόδου .. με τον δείκτη fast stochastic ήδη να έχει δώσει σήμα για έξοδο  κινούμενος κάτω από την στήριξη του .  Οι τιμές του Γενικού Δείκτη προς ώρας κινούνται σε ένα ουδέτερο επίπεδο τιμών στο 0,50% του διορθωτικού FIBO   με αυξημένο το ενδεχόμενο να εισέλθουν σε επίπεδα στηρίξεων και αγοραστικού ενδιαφέροντος .. Οι ΕΜΑ παρουσιάζουν μία στασιμότητα και μια ουδέτερη στάση συντηρώντας  βραχυπρόθεσμα το ανοδικό σενάριο ..


Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.