Monday, October 24, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Σχόλιο Αγοράς 

Καλημέρα Ελλάδα .. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα με θετικό πρόσημο για τις Ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ... Αναμονή όμως και για την εγχώρια αγορά , σε όλα τα επίπεδα γύρω από την διαπραγμάτευση με τους Δανειστές .. καθώς σημειώνεται εμπλοκή τόσο στα θέματα διαχείρισης των < κόκκινων > επιχειρηματικών δανείων όσο και στα εργασιακά ..  με τους διεθνείς επενδυτές να εξακολουθούν να απέχουν, και  με την κυβέρνηση να σύρει τον χορό του ανασχηματισμού,  την κοινή γνώμη να εγκλωβίζεται γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών .. εν μέσω ενός εθνικιστικού παραληρήματος από τον εταίρο της ... με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου .. για τα σύνορα της καρδιάς του .. που ονειρεύεται για την Τουρκία ... την ίδια ώρα που στα ακριτικά νησιά μας ... και 24% ΦΠΑ επιβλήθηκε .. και η τοπική οικονομία πνίγεται από την πολιτική των ανοικτών συνόρων (βλ. προσφυγικό )  ... και οι εργασίες για το Τέμενος ξεκινούν στον Βοτανικό ... και ευτυχώς που υπάρχει και το Αλβανικό Πολεμικό Ναυτικό να φυλάει τα θαλάσσια σύνορα μας ... μίας και εμείς αδυνατούμε .. !!! 

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index




Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ...   Η αγορά κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση όμως  παραμένει πτωτική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε  γραμμή 26 ημ. ), αν και έδωσε αλλαγή τάσης στις 583,62 μ δεν κατάφερε να διατηρήσει το σήμα του καθώς έχει κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... με την προσοχή  να είναι στραμμένη στον ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης .. προ διαθέτοντας για επερχόμενη διορθωτική κίνηση .. με τον Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν να κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. αλλά να διατηρεί ουδέτερη τάση ... χαρακτηριστικό της αδυναμίας ... για υψηλότερα επίπεδα τιμών ... υπό την γενικότερη οικονομική συγκυρία , χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θετικό καταλύτη ..


Οι Ελληνικές Τράπεζες 



Λίγο μετά το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών θετική εικόνα παρουσιάζουν, τα Συμβόλαια των Ελληνικών Τραπεζών στην αγορά της Φρανκφούρτης .. με τα συμβόλαια της Εθνικής Τράπεζας να παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον σημειώνοντας κέρδη 1.47% στα 0.199 e .. βρίσκοντας στήριξη στην ΕΜΑ 9 .. στα 0,1955 ε .. με τον ταλαντωτή όμως του δείκτη fast stochastic ... να έχει δώσει βραχυπρόθεσμο σήμα εξόδου κινούμενος σε πλάγια καθοδική κίνηση ...




Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.