Friday, November 25, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλημέρα Ελλάδα..  Επιμένουν οι διεθνείς αγορές να κινούνται σε υψηλά επίπεδα τιμών, παρά τα ισχυρά κέρδη, αν και οι αγορές ομολόγων αρχίζουν να παρουσιάζουν μία σταθεροποίηση, όπως  σταθεροποίηση εμφανίζουν και οι τιμές του Χρυσού σε αυτά τα επίπεδα τιμών. 



Στο εσωτερικό  γίγνεσθαι,  η αγορά μας με αφορμή τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για ένα  γρήγορο και επιτυχές κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τα καλά νέα από την Moody's, ακολούθησε το θετικό momentum των αγορών, αλλά στον ορίζοντα άρχισαν να εμφανίζονται σύννεφα και < απαγορευμένες >  λέξεις , από επίσημα χείλη με αναφορές σε τυχόν πρόωρες εκλογές αν και εφόσον δεν δοθεί Πολιτική λύση στην διαπραγμάτευση, ή απαιτηθούν νέα μέτρα προκειμένου την είσοδο του ΔΝΤ, με φόντο τα ελλείμματα που εμφανίζονται στο σχέδιο προ υπολογισμού του 2018... Η αγορά ήδη < προβάρει > το διορθωτικό σενάριο, ένα σενάριο το οποίο είναι πολύ πιθανών να επικρατήσει, με φόντο το Ιταλικό Δημοψήφισμα και το κρίσιμο EWG της 5 Δεκεμβρίου ..


Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο . 


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση, έχει αλλάξει σε θετική  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), έδωσε αλλαγή τάσης στις 570,43 μ και  έχει κόψει ανοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... 

Η προσοχή όμως  είναι στραμμένη στον ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος έχει δώσει ισχυρή καθοδική  απόκλιση στο επίπεδο των 633,57 μ .  .. προ διαθέτοντας για συνέχεια της  διορθωτική κίνηση .. 

Ο ταλαντωτής Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν εξακολουθεί να κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. αλλά  διατηρεί ουδέτερη τάση ... χαρακτηριστικό της αδυναμίας ... για υψηλότερα επίπεδα τιμών ...  χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θετικό καταλύτη ..


Αντιστάσεις εντοπίζονται στις 631,91μ  ..  και στηρίξεις στις 617,08μ  .. και στις 607,84 μ.. με την ισχυρή στις 595,99μ . Μία ιδιαίτερη προσοχή στον δείκτη fast stochastic .. ο οποίος έχει < κρεμάσει > διορθωτικά , με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται στις 60,18 μ και στην διαγώνια στήριξη του.. 


Οι τιμές  εξακολουθούν να κινούνται σε υπερ αγορασμένα επίπεδα πάνω από το 61,80% του διορθωτικού fibo ... παρουσιάζοντας περιθώρια περαιτέρω διόρθωσης.  Οι ΕΜΑ συντηρούν προς ώρας το βραχυπρόθεσμο ανοδικό σενάριο, διατηρώντας την θετική απόκλιση .. αν και ο δείκτης MACD ... δίνει ουδέτερη γωνία απόκλισης ...


Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.