Sunday, November 27, 2016

Τεχνικά Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών - Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Τεχνικά Διαγράμματα Ελληνικών Τραπεζών...

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και φίλες αναγνώστες ... Οι ξένες αγορές αναμένουν < σήμα > για τοποθέτηση στην Ελληνική αγορά, και κυρίως στις Τραπεζικές μετοχές, οι οποίες άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των επενδυτών, προ εξοφλώντας μία θετική εξέλιξη . Υψηλό όμως το ρίσκο .. κυρίως αν σκεφτεί κανείς το αδιέξοδο που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, υπό το καθεστώς της ασφυκτικής προθεσμίας της 5 Δεκεμβρίου.


Οι συνήθης φράσεις όμως που ακούγονται από το Οικονομικό επιτελείο, και όχι μόνο ... περί Πολιτικής λύσης .. ή ακόμη και η < απειλή > για πρόωρες εκλογές αν και εφόσον απαιτηθούν νέα μέτρα, εμπροσθοβαρή προκειμένου τα ελλείμματα του προυπολογισμού του 2018, σε συνδυασμό με το παρασκήνιο της τυχόν θετικής αξιολόγηση από το ΔΝΤ   των δημοσιονομικών μέτρων προκειμένου την δυνατότητα της εξυπηρέτησής του Δημόσιου χρέους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την συμμετοχή των Ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εν μέσω των ανησυχιών που καλλιεργούνται στις αγορές για το προσεχές Ιταλικό Δημοψήφισμα ... μόνο το αναμενόμενο < σήμα > δεν εκπέμπουν στους επενδυτές ... 



Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της μετοχής  ... Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, παρά την διόρθωση που παρατηρείται, εξακολουθεί να κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο ... 


Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ),  δεν κατάφερε να διατηρήσει το σήμα του καθώς έχει κόψει καθοδικά τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ...  στα 0,175 

Ο  ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) μετά την ισχυρή ανοδική του κίνηση,   έχει δώσει καθοδική γωνία απόκλισης .. στα 19,5 προ διαθέτοντας για διόρθωση ...  το μέγεθος της οποίας θα εξαρτηθεί αν και εφόσον ο ταλαντωτής καταφέρει να δώσει αναστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής του τάσης , δίνοντας από τα παρόντα επίπεδα πρόσκαιρη ανοδική αντίδραση ..


Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) ναι μεν εξακολουθεί  να κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. διατηρώντας βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση ... αλλά μας δίνει στα παρόντα επίπεδα τιμών  ουδέτερο σήμα  ... ( κίτρινος κύκλος ) χαρακτηριστικό της αδυναμίας ... για υψηλότερα επίπεδα τιμών ...  χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θετικό καταλύτη .. 




Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους δείκτες της κλασικής  τεχνικής ανάλυσης , με το ενδιαφέρον να επι κεντρώνεται στον ταλαντωτή του δείκτη MACD ... ο οποίος έχει δώσει μία αρνητική γωνία απόκλισης και τείνει προς τμήση με τον ταλαντωτή του, ..  αν και εφόσον οι τιμές δεν αντιδράσουν θετικά  ...  δίνοντας  πιθανών σήμα εξόδου .. 


Ο  δείκτης fast stochastic ήδη  έχει δώσει σήμα για έξοδο κινούμενος κάτω  από την υπερ αγορασμένη ζώνη τιμών, με την στήριξη του να εντοπίζεται στις 51,60 μ . Οι τιμές της Εθνικής Τράπεζας παρά τα ισχυρά κέρδη που σημείωσαν τις προηγούμενες ημέρες σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο ... εξακολουθούν να κινούνται σε περιοχή αγοραστικού ενδιαφέροντος καθώς κινούνται ανάμεσα στο 38,2% και στο 23,6% του διορθωτικού Fibo  από την κορυφή των 0,33.. ακολουθώντας όμως μία βραχυπρόθεσμη διορθωτική τάση, καθώς σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο κινήθηκαν σε υπερ αγορασμένη ζώνη τιμών πάνω από το 23,60% του ανοδικού Fibo .. 

 Οι ΕΜΑ παρουσιάζουν μία στασιμότητα και μια ουδέτερη στάση προς ώρας συντηρώντας βραχυπρόθεσμα το ανοδικό σενάριο .. αν και η ΕΜΑ 9 ( μπλε γραμμή ) από το επίπεδο των 0,2095 έδωσε μία πρόσκαιρη ανοδική θετική σκιά και ανάσα ... επίπεδο τιμών το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να οριστεί ως ένα αξιόπιστο stop loss  σε μία νέα διορθωτική κίνηση .


Καλή επιτυχία στις επιλογές σας..


Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.