Wednesday, February 22, 2017

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α - Νενικήκαμεν !!

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλησπέρα σε όλους .. Νενικήκαμεν !! για άλλη μία φορά στα πλαίσια του σήριαλ της Διαπραγμάτευσης, καταφέραμε <  να πείσουμε   > την Τρόικα να έλθει και να μας επιβάλλει Δημοσιονομικά μέτρα. !! Σε πολλούς βέβαια τα ως άνω ακούγονται αν μη τι άλλο ως ένα κακόγουστο αστείο, αλλά στην πραγματικότητα είναι και αυτό μία Νίκη . Διότι με τις γνωστές μας πλέον παλινωδίες , έστω και με αυτόν τον τρόπο , η πολύπαθη Β Αξιολόγηση, ξεκόλλησε από το τέλμα, έστω και μπουσουλώντας .. και το κυριότερο  για άλλη μία φορά φαίνεται πως  προσπερνάμε  την απειλή του Grexit .. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ?? Κατά μία έννοια πολλά θα εξαρτηθούν από την σύσκεψη που θα διεξαχθεί σήμερα στο Βερολίνο μεταξύ των κ. Μερκελ - Λαγκαρντ  ... 



Ας ρίξουμε μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά μετά την αβεβαιότητα που κυριάρχησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προεξοφλώντας την ανωτέρω < θετική > έκβαση, κινήθηκε σημειώνοντας ένα ανοδικό σερί, φέρνοντας τις τιμές οριακά  πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku μετατρέποντας την τάση σε θετική με τους ταύρους να δείχνουν πως έχουν ανακτήσει τον έλεγχό της .. 


Οι ταύροι μετά την αναδίπλωση που σημειώθηκε στην διαγώνια στήριξη στις 607,88 μ ανέκτησαν προς ώρας τον έλεγχο, με γνώμονα τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν, και την πεποίθηση, ότι για άλλη μία φορά οι < λεονταρισμοί > του τύπου  - ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα - απευθύνονταν αποκλειστικά και μόνο σε ένα στενό εσωτερικό ακροατήριο.  Προσοχή όμως .. διότι προκειμένου  να διατηρηθεί αυτός ο έλεγχος, οι τιμές θα πρέπει να ξεσπάσουν πάνω από την διαγώνια αντίσταση στις 657,11 μ .. και κυρίως πάνω από το μπλοκ των συσσωρευμένων αντιστάσεων στο επίπεδο των 664,98 - 668,50 μ ..  


Σε τεχνικό τώρα επίπεδο, μετά την άνοδο που σημειώθηκε  Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ), εξακολουθεί να  έχει κόψει ανοδικά και να κινείται πάνω από  τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ...

 Ο γρήγορος  ταλαντωτής Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) από το επίπεδο των 659,79 μ μας δίνει εναλλαγή τάσης σε πτωτική με καθοδική γωνία απόκλισης ..

 Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) από το επίπεδο των 619,60 μ μας έδωσε εναλλαγή τάσης σε θετική και σήμα εισόδου, ένα σήμα το οποίο συντηρείται παρά την σημερινή διόρθωση καθώς ο ταλαντωτής έκοψε και  κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. στις 637,02 μ σημείο το οποίο αποτελεί ένα αξιόπιστο stop loss ...





 . Οι τιμές του Γενικού δείκτη προς ώρας κινούνται σε υπερ αγορασμένο  επίπεδο τιμών στο 23,60% του ανοδικού  FIBO με αυξημένο το ενδεχόμενο να εισέλθουν σε επίπεδα στηρίξεων και αγοραστικού ενδιαφέροντος .. αν και εφόσον συνεχιστεί η διολίσθηση ..  Οι ΕΜΑ παρουσιάζουν ένα σήμα εισόδου στις 637,02 μ συντηρώντας βραχυπρόθεσμα το ανοδικό σενάριο ..

Προσοχή όμως διότι ο δείκτης fast stochastic ( βλ. 1 post) έχει κρεμάσει σε υπερ αγορασμένα επίπεδα τιμών με αυξημένο το ενδεχόμενο για περαιτέρω διόρθωση, ενώ  ο δείκτης MACD δείχνει να διατηρεί το αγοραστικό του σήμα ... παρουσιάζοντας όμως μία στασιμότητα στα παρόντα επίπεδα τιμών με την γεωμετρική του κλίμακα να τείνει να λάβει φθίνουσα πορεία .. 



Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.