Sunday, March 26, 2017

Τεχνικά Διαγράμματα - Greece 10-Year Bond Yield - Μία νέα πράξη στο Ελληνικό < δράμα > αναμένεται να παιχτεί στα τέλη Απριλίου..

Τεχνικά Διαγράμματα - Greece 10-Year Bond Yield




Μετά την αποτυχία συμφωνίας στο Eurogroup της 20 Μαρτίου, αλλά και την διάσταση απόψεων που σημειώθηκε κατά την παραμονή στις Βρυξέλλες της Ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας,  το Ελληνικό 10 ετούς διάρκειας Ομόλογο, παρουσίασε μία νέα αύξηση  της απόδοσης του κατά + 0,59% την Παρασκευή, στις 7,447 μ.β.   με την  αβεβαιότητα να φαίνεται πως έχει επιστρέφει για την Ελληνική Οικονομία, καθώς παραμένουν τα < χάσματα > μεταξύ των θέσεων του Οικονομικού επιτελείο και των θέσεων, των Θεσμών. 


Το χρηματοπιστωτικό σύστημα, για άλλη μία φορά, σε αυτή την αδυναμία για συμφωνία  που επιδεικνύει  η Κυβέρνηση, εμφανίζεται ως ο πλέον αδύναμος κρίκος,  με τις καταθέσεις από τις αρχές του χρόνου να φεύγουν εκ νέου από τα Τραπεζικά γκισέ ( κοντά στα 4 δισ. ευρώ αναλήφθηκαν)  γεγονός το οποίο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, οδήγησε στην αύξηση του ELA με αποτέλεσμα , μετά από αίτημα της ΤτΕ το Διοικητικό Συμβούλιο  της ΕΚΤ λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, να  αυξήσει το ανωτάτο ορίου δανεισμού από τον ELA κατά 400 εκατ. ευρώ, στο ποσό των 46,6 δισ. ευρώ. 



Οι παρατηρήσεις του  Klaus Regling  στη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup, της 20 Μαρτίου μόνο εφησυχασμό δεν προκαλούν, οι δανειστές δείχνουν να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, αναμένοντας ως εκ της ισχύος θέσεως, την οικονομική ασφυξία, για άλλη μία φορά να οδηγήσει την Ελληνική κυβέρνηση, σε έναν ακόμη < ταπεινωτικό > συμβιβασμό .  < Πρέπει να προσπαθήσουμε πραγματικά τα πάντα για να διατηρηθεί αυτή η δυναμική, γιατί όπως είπα, η αβεβαιότητα σχετικά με την ολοκλήρωση του ελέγχου μπορεί να είναι δαπανηρή. Γνωρίζουμε ότι η επόμενη μεγάλη πληρωμή εξυπηρέτηση του χρέους από την Ελλάδα οφείλεται μόνο τον Ιούλιο, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα να ολοκληρώσει την επανεξέταση και πριν από αυτό, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομική ανάπτυξη> .. 



Μία νέα πράξη στο Ελληνικό < δράμα > αναμένεται να παιχτεί στα τέλη Απριλίου, κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ 21-23 Απριλίου, καθώς τότε αναμένεται μία πιθανή αναθεώρηση των θέσεων του ΔΝΤ κατά την εξέταση των οικονομικών στοιχείων που προέκυψαν ύστερα από την δημοσίευση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat , τα οποία υπέδειξαν ύφεση αντί ανάπτυξης όπως ανέμενε το Οικονομικό επιτελείο μας, με μία τυχόν επίτευξη Συμφωνίας ως τότε να φαντάζει αδύνατη. 

Η κατάσταση όμως ωστόσο δείχνει να περιπλέκει, καθώς την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Gerry Rice στην ενημέρωση των συντακτών, για άλλη μία φορά επισήμανε τις αντιρρήσεις του ταμείου. αποκαλύπτοντας  ωστόσο, ότι το Ελληνικό ζήτημα έχει απασχολήσει τον νέο Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, με μία προέκταση στη νέα διαμορφωμένη άσκηση της οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ,   αναφέροντας Το ΔΝΤ είναι εκεί και κοιτάζοντας μερικά από τα βασικά θέματα πολιτικής, ειδικότερα, των συντάξεων και των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας. Και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά για να περιορίσετε υπόλοιπες διαφορές, έτσι ώστε αυτές οι συζητήσεις είναι ζωντανή > . - < Ναι, όπως έχω πει, πριν εδώ, ξέρετε, δεν είμαι γνωρίζει - για κάθε μεταβολή εν όψει του - της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά είναι πραγματικά και πάλι, κάτι που θα πρέπει - ότι θα πρέπει να τεθεί σε αυτά. Η συζήτηση με τον υπουργό Mnuchin, όπως είπα, εκείνη την εποχή, νομίζω ότι καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Πιστεύω ότι η Ελλάδα ήταν ένα από αυτά τα θέματα, έτσι αυτό είναι μια συζήτηση που έλαβε χώρα σήμερα, πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά ναι, νομίζω > . 


. Η εφαρμογή ορισμένων από τις προτεινόμενες δράσεις του ΔΝΤ είναι ήδη σε εξέλιξη και ορισμένες δράσεις του περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εργασίας του  Φθινοπώρου του 2016. Το σχέδιο εφαρμογής επισημαίνει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και ότι η   τεχνική ανάλυση του ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη, και  ότι οι υφιστάμενες πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθηθεί  δεν θα πρέπει να αλλάξουν χωρίς προσεκτική σκέψη, και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό πρέπει να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους για λογοδοσία και τη διαφάνεια, καθώς και το ρόλο της ανεξάρτητης αξιολόγησης για την προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης, σύμφωνα με το καταστατικό του ταμείου .



Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην διαγραμματική κίνηση του 10 ετούς Ελληνικού Ομολόγου .. Το 10 ετές Ομόλογο, για άλλη μια φορά απέτυχε να διασπάσει την διαγώνια αντίσταση στις 6,906  μ β. στις 02 Μαρτίου του 2017 παρά τις προσδοκίες για την επίτευξη Συμφωνίας που είχαν καλλιεργηθεί για το Eurogroup με την άφιξη των θεσμών . Έκτοτε παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση της απόδοσης χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, οδηγώντας τις τιμές πάνω από το pivot των 7,362 μ. β.  μία κίνηση η οποία οδήγησε σε απώλειες την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά , δίνοντας έτσι ένα αξιόπιστο bearish σήμα, όπως είχαμε προαναφέρει στην προηγούμενη εκτίμηση μας ...  

Germany 10-Year Bond Yield




Η αύξηση της απόδοσης  των spread, έναντι του Γερμανικού 10 ετούς Ομολόγου , συνοδεύεται από μία αδυναμία των τιμών να κινηθούν χαμηλότερα, σημειώνοντας υψηλότερους τοπικούς πυθμένες πάνω από την διαγώνια αντίσταση στο επίπεδο των 7,176 μ. β. . Τυχόν επιμονή των τιμών γύρω από αυτά τα επίπεδα , και μία νέα αποτυχία να κινηθούν χαμηλότερα από το επίπεδο των 7,176 μ. β. είναι πολύ πιθανών σε συνάρτηση με το γενικότερο διαμορφούμενο αρνητικό κλίμα, για την Ελληνική Οικονομία , να οδηγήσουν τις τιμές σε μία νέα υπερ απόδοση προς το επίπεδο των τοπικών κορυφών στις 7,940 μ .β. με αποτέλεσμα μία νέα επιδείνωση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς ..

Στον αντίποδα όμως, Τυχόν πτωτική διάσπαση αρχικά του επιπέδου των 7,176 μ.β. θα αποτελέσει ένα ανοδικό σήμα για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, το οποίο δύναται να επιβεβαιωθεί στην συνέχεια με την διάσπαση του επιπέδου των 6,906 μ. β. και της διαγώνιας αντίστασης. Η αύξηση της απόδοσης όμως την Παρασκευή, σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης κοινών θέσεων με τους Θεσμούς, θέτει σε δοκιμασία το  momentum της αγοράς με τις τιμές να κινούνται ήδη σε θετικό έδαφος στο επίπεδο των 0,253 μ.



Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.