Tuesday, February 20, 2018

Προειδοποίηση προς το επενδυτικό κοινό από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - ATLANTIC MARKETING RESEARCH ΙΚΕ


Προειδοποίηση για το επενδυτικό κοινό  ATLANTIC MARKETING RESEARCH ΙΚΕ


                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία «ATLANTIC MARKETING RESEARCH Ι.Κ.Ε.», με έδρα στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 36), η οποία φέρεται ..

.. να εκπροσωπούσε / εκπροσωπεί τις βουλγαρικές εταιρείες επενδύσεων «FOCAL POINT INVESTMENTS» και «PROGRESSIVA TRADING», αλλά και η εταιρεία «CITADEL CAPITAL» δεν δύνανται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως απεικονίζονται στο Τμήμα Γ΄ του Παραρτήματος I΄ του ν. 4514/2018, ή / και να κατέχουν χρήματα πελατών.


Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4514/2018 η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.


Εφιστάται η προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών (με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται) σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους. 

Ειδικότερα θα πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2018



πηγή http://www.hcmc.gr/